13:54 04.12.2013

"Сміттєвий" бізнес екс-нардепа Маркова опинився під загрозою знищення - газета

3 хв читати

C міттєзбиральна компанія "Союз" (Одеса), яку пов'язують з колишнім народним депутатом Ігорем Марковим, може піти з ринку.

Як пише в середу газета "Вести" (одеський випуск), як мінімум у трьох районах Одеси Київському, Приморському та частині Малиновського послуги з вивезення сміття після 31 грудня надаватиме інша компанія: "Житлокомунсервіс" офіційно повідомили компанії "Союз" про те, що з 1 січня не планують продовжувати з нею договори.

У мерії пояснюють можливу відмову від послуг "Союзу" "об'єктивними причинами". "Одесити можуть бути абсолютно спокійними: сміття з 1 січня 2014 року вивозитимуть, навіть якщо зміниться фірма, що займається вивезенням", - сказав віце-мер Одеси з питань ЖКГ Анатолій Орловський. Водночас він додав, що рішення про припинення співпраці з "Союзом" ще не остаточне.

Також у "Союзу" хочуть забрати полігон твердих побутових відходів. Питання щодо полігону, скоріше за все, буде на порядку денному наступної сесії 17 грудня. Є кілька претензій до "Союзу" щодо роботи на полігоні. Кому віддати його в оренду, вирішує лише сесія", - сказав А.Орловський.

У самому "Союзі" кажуть, що дії влади викликані політичними мотивами. "Проблема в тому, що це не економічне питання, засновник нашого підприємства - Ігор Марков - зараз у в'язниці. Ми працюємо 15 років у місті, схожі питання виникли в 2009 році, коли з нами теж розірвали договір, і Одеса потопала у смітті Але ми вистояли, зберегли робочі місця. І зараз, я впевнений, вистоїмо", - сказав керівник компанії Юрій Кривенко.

Щодо полігону побутових відходів він додав, що його компанія отримала в оренду на 50 років у 1999 році і "законних прав анулювати цей договір у мерії немає".

Крім того, за словами Ю.Кривенка, "Союз" призупинив закупівлю контейнерів для роздільного збирання сміття: "З 1 січня ми планували почати роздільне збирання, закупити мали близько 500 контейнерів. Зараз все зупинено, нові контейнери лежать у нас на базі".

У мерії кажуть, що до глобального переходу на таке збирання сміття одесити не готові. "Поки що місто не готове до цього, треба провести роботу з населенням. Тому що, як показує досвід інших міст, людям треба пояснити, що не треба в контейнер для скла кидати поліетилен", - вважає А.Орловський.

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України у вересні 2013 року ухвалив рішення за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна про фальсифікацію на виборах народних депутатів у 2012 році підписів на користь І.Маркова, і фактично позбавив І.Маркова депутатських повноважень. І. Марков був членом фракції Партії регіонів.

22 жовтня І.Маркова затримали в Одесі після вручення повідомлення про підозру у скоєнні хуліганських дій в 2007 році. У міліції розповіли , що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо у самому побитті пікетувальників.

23 жовтня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про обрання І.Маркову запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 20 грудня 2013 року. Сторона обвинувачення аргументувала необхідність арешту І.Маркова тим, що на волі підозрюваний може переховуватися від слідства і впливати на свідків, а також ховати або спотворювати речі або документи, що мають значення для встановлення обставин правопорушення, і перешкоджати встановленню істини у кримінальному провадженні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА