15:34 22.11.2013

Українець з "Арктик Санрайз" залишив ізолятор в Петербурзі

1 хв читати
Українець з "Арктик Санрайз" залишив ізолятор в Петербурзі

У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що організація "Грінпіс" уже внесла заставу в 2 млн рублів за громадянина України Руслана Якушева із судна "Арктик Санрайз".

"Заставу внесено, українець Руслан Якушев уже перебуває на волі", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Від початку тижня суди Петербурга змінили запобіжний захід з арешту на заставу стосовно 29 членів екіпажу судна "Арктик Санрайз". Арешт продовжено лише стосовно австралійця Коліна Рассела, оскарження рішення призначено на початок наступного тижня.

У п'ятницю ізолятори міста залишили ще 11 активістів. Загалом СІЗО Петербурга залишили вже 23 активісти, стосовно яких ухвалено рішення про заставу.

Російські прикордонники затримали 19 вересня 30 учасників команди криголама "Грінпіс" "Арктик Санрайз" за спробу проведення акції протесту проти нафтовидобутку в Печорському морі. Екологів доставили в Мурманськ, де суд засудив їх до двох місяців арешту. 12 листопада всіх членів екіпажу "Арктик Санрайз" було доправлено до слідчих ізоляторів Санкт-Петербурга.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА