12:36 04.11.2013

Україна розпочала судовий процес у справі про розкрадання понад $200 млн, у якому підозрюються Тимошенко та Лазаренко

2 хв читати

Міністерство доходів і зборів України розпочало судовий процес у США та Швейцарії для захисту інтересів держави Україна в справі про розкрадання $200 млн, у незаконному привласненні яких підозрюють групу осіб, зокрема українських екс-прем'єрів Юлію Тимошенко та Павла Лазаренка.

Міндоходів доручило міжнародній юридичній фірмі Lawrence Graham представляти їхні інтереси в майбутніх судових процесах у низці країн світу та вжити всіх необхідних заходів для найкращого захисту інтересів держави Україна, повідомляється на сайті цієї фірми.

Наразі лондонською групою фахівців Lawrence Graham керує старший партнер і голова відділу з питань економічних злочинів і повернення активів Ендрю Віттс.

"Ми раді взяти участь у цій важливій справі, і ми вважаємо, що наша міжнародна мережа юристів, котрі займаються економічними злочинами та відновленням активів, дає нам необхідний професійний досвід для вирішення таких завдань", - повідомив Е.Віттс.

Згідно з інформацією сайта Lawrence Graham, незаконні дії осіб, підозрюваних в участі в розтраті, були в минулому предметом кримінальних розслідувань або судових розглядів у США, Швейцарії та Україні.

Раніше до послуг фірми Lawrence Graham зверталася Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" - в серпні цього року вона підписала з цією фірмою договір про юридичний супровід своєї зовнішньоекономічної діяльності в 2013 році.

Британська Lawrence Graham займалася юридичним супроводом зовнішньоекономічної діяльності "Нафтогазу України" у 2011-2012 роках. Крім того, у квітні поточного року держхолдинг підписав угоду вартістю $200 тис. з Lawrence Graham для захисту в судах своєї частки у британській нафтогазовій компанії з активами в Україні JKX Oil&Gas (JKX) за позовом корпорації Merchant International Company Ltd (США).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА