13:15 31.10.2013

Центри безоплатної правової допомоги розпочнуть роботу в Україні з 1 липня 2014 р.

1 хв читати

З 1 липня 2014 року в Україні працюватимуть центри безоплатної правової допомоги, повідомив радник президента України Андрій Портнов.

Як розповів він на брифінгу в четвер, створення інститутів безоплатної правової допомоги передбачається в законопроекті про прокуратуру, внесеному президентом на розгляд до парламенту.

"Із метою забезпечення представництва інтересів громадян у зв'язку з тим, що органи прокуратури втрачають ці повноваження, ці повноваження переходять до інститутів безоплатної правової допомоги", - сказав А.Портнов.

За його словами, держава спрямує значні бюджетні кошти (десятки мільйонів гривень) для введення в дію таких інститутів.

"Це буде спрямовано на те, щоб не з 2017 року, а з 1 липня 2014 року ввести в Україні центри м правової допомоги", - сказав радник президента.

Отже, за словами А.Портнова, з 1 липня наступного року всі малозабезпечені громадяни та соціально незахищені особи, всі затримані в адміністративному порядку, а також ті, кого затримано за підозрою в скоєнні кримінального злочину, всі, стосовно яких змінено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, всі підозрювані, обвинувачувані, біженці отримуватимуть безоплатну правову допомогу у вигляді консультацій складання процесуальних документів, представництва в суді та супровід.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по фермі в Коротичах, один цивільний загинув, троє поранені - Синєгубов

Зеленський змінив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки - указ

ЗАСТУПНИК МІНІСТРА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ АЗАРХІНА НАПИСАЛА ЗАЯВУ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ З ПОСАДИ У ЗВ'ЯЗКУ ЗІ ЗВІЛЬНЕННЯМ ВІЦЕПРЕМ'ЄРА КУБРАКОВА

На Херсонщині в пожежі, що розпочалася внаслідок обстрілу, загинули двоє людей - голова ОВА

Кількість поранених у Вовчанську зросла до 5 людей - прокуратура

Україна і Сербія домовилися про проведення першого з 2013 року засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва - Кулеба

На краматорському напрямку відбулося 27 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Рада оборони Харківщини вирішила примусово евакуювати з прикордонних громад дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Кличко терміново передав захисникам Вовчанська 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ

На харківському напрямку ворог мав частковий успіх у районі н. п. Лук'янці, просування зупинено - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА