14:23 18.10.2013

Азаров називає одним із пріоритетів забезпечення дешевим газом хімпрому країни

2 хв читати
Азаров називає одним із пріоритетів забезпечення дешевим газом хімпрому країни

Забезпечення підприємств хімічної промисловості України дешевим газом є одним із пріоритетів роботи уряду, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Завдання номер один: забезпечити підприємства хімічної промисловості порівняно дешевим газом, який дасть їм змогу працювати та забезпечувати нормальну конкурентну ціну своєї продукції", - сказав він в ефірі "Першого національного каналу" в інтерв'ю п'яти телеканалам у п'ятницю.

За його словами, повноцінна робота підприємств азотної хімії дасть змогу активізувати економіку країни.

"Найголовніша проблема - активізація нашої економіки. Якщо проаналізувати дев'ять місяців, на превеликий жаль, спад у хімічній галузі. Чому? Тому що за такої ціни на газ невигідно виробляти добрива, не користуються ними, не конкурентоспроможні вони за такої ціни", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, деякі підприємства азотної хімії країни восени зупинили виробництва на ремонти в період зниження цін на світовому ринку. Українські підприємства були змушені припинити діяльність у зв'язку з тим, що ціни на природний газ, який є для них основною сировиною, зависокі.

Окрім Одеського припортового заводу та чотирьох підприємств Ostchem, на ринку виробництва азотних добрив в Україні працює ще один великий гравець - "Дніпроазот", потужності якого останніми роками віддано в оренду "Укрнафті", що має власні ресурси газу.

Ostchem - керуюча компанія, яка координує стратегію шести підприємств азотної хімії, які належать Group DF Дмитра Фірташа, чотири з яких розташовані в Україні: концерн "Стирол", "Сєверодонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот", "Рівнеазот".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА