11:18 14.06.2013

Перепланування квартир без знесення тримальних стiн можна буде здiйснювати без отримання дозволiв - Мiнрегiон

1 хв читати
Перепланування квартир без знесення тримальних стiн можна буде здiйснювати без отримання дозволiв - Мiнрегiон

Мiнiстерство регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства розробило законопроект, що скасовує отримання всiх дозволiв для здiйснення перепланування квартир без знесення тримальних стiн, повiдомив агентству "Iнтерфакс-Україна" заступник глави мiнiстерства Дмитро Iсаєнко.

"Плануємо найближчим часом також внести законопроект, який скасує такий вид будiвництва, як перепланування. Не буде нiяких дозволiв. Якщо необхiдно зносити тримальнi стiни, то це вже не перепланування, а капремонт", - сказав заступник мiнiстра агентству пiд час бiзнес-форуму "АВС: Україна i партнери" в Києвi у п'ятницю.

Д.Iсаєнко пояснив, що в разi перепланування, що не передбачає знесення капiтальних стiн, "не потрiбно буде брати жодних дозволiв, не потрiбне буде введення в експлуатацiю, не треба брати дозвiл на будiвництво, оформляти паспорт у БТI".

Вiн також зазначив, що не потрiбно буде вносити змiни до техпаспорта квартири в разi її продажу, оскiльки техпаспорт мiстить iнформацiю про тримальнi стiни й iншi необхiднi характеристики.

Д.Iсаєнко повiдомив, що цей законопроект уже передано на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв України. "Думаю, що до Верховної Ради вiн потрапить тижнi через два. Все це буде ухвалено цього року", - сказав вiн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА