13:34 12.06.2013

У центрі Львова журналіст знайшов фрагменти кераміки та кістки тура, вимерлого близько 400 років тому

1 хв читати

Під час прес-конференції на вулиці Пекарській у центрі Львова журналіст радіо "Львівська хвиля" Дмитро Кумар знайшов останки бізона й туру.

"Я побачив під ногами щось, схоже на кістки. Придивився - а це роги, а біля них ще кістки", - розповів журналіст у репортажі на радіо.

Після того, як він зібрав свої знахідки і показав їх фахівцям-палеонтологам, вони підтвердили, що останки належать зниклим тваринам - туру й бізону.

Після цього журналіст повернувся на місце знахідки з ученими, і разом вони знайшли ще понад 30 скам'янілих останків тварин - рогів, зубів, а також фрагменти кераміки.

Зберігач фондів Львівського зоологічного музею Андрій Затушевський припустив, що в цьому місці було древнє поселення або стоянка мисливців.

Як зазначено в повідомленні "Львівської хвилі", це перший випадок, коли поблизу історичного центру Львова знаходять останки тварин.

На ділянці вулиці Пекарської наразі триває ремонт - міняють інженерні комунікації та дорожнє полотно.

Як відомо, тур - це вимерлий вид, що зник внаслідок господарської діяльності людини й інтенсивних полювань. Остання його особина загинула в 1627 році в лісах неподалік Якторова (нині Львівська область).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 25 сучасних навантажувачів для будівельних і аварійно-відновлювальних робіт

Україна отримала зброю від деяких партнерів із дозволом завдавати ударів по Росії - глава МЗС Латвії

Майно ексміністра освіти України Табачника та митрополита РПЦ Лазаря передано в управління держави

ДП "Ліси України" додано до переліку критично важливих для економіки підприємств

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА