16:18 03.06.2013

Вартість послуг усіх нотаріусів із держреєстрації нерухомості буде обмежено - Укрдержреєстр

2 хв читати

Міністерство юстиції України розробило законодавчі зміни, які передбачають обмеження вартості послуг нотаріусів, зокрема приватних, наділених правом здійснювати державну реєстрацію нерухомого майна.

Як повідомляється в прес-релізі Державної реєстраційної служби України (Укрдержреєстру), відповідні зміни закріплені згідно із законопроектом "Про внесення змін до закону України "Про нотаріат" і спрямовані на огородження українців від неконтрольованого зростання цін на послуги нотаріусів.

"Ми отримуємо інформацію щодо суттєвої різниці вартості послуг нотаріусів, залежно від регіону. Українці не повинні переплачувати за послуги нотаріусів - це чітка позиція. Саме тому сьогодні Міністерство юстиції розробило зміни до законодавства, які передбачають обмеження вартості послуг нотаріусів, зокрема і приватних", - цитує прес-служба голову Укрдержреєстру Дмитра Ворону.

За словами Д.Ворони, згідно із законопроектом передбачається, що розміри ставок та порядок сплати нотаріального збору визначатиме Кабінет Міністрів України, а для соціально незахищених верств населення будуть встановлені пільги.

"З 1 січня цього року майже 7 тис. нотаріусів отримали право здійснювати державну реєстрацію нерухомого майна. Оскільки операції з нерухомістю відбуваються, насамперед, на вторинному ринку, то сьогодні майже 50% угод здійснюється саме нотаріусами. До кінця року цей показник зросте до 70%", - прогнозує голова відомства.

Крім того, Д.Ворона повідомив, що Укрдержреєстр розробив законопроект щодо надання нотаріусам повноважень щодо державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

В Україні створена Державна реєстраційна служба (Укрдержреєстр), до якої з 1 січня 2013 року перейшла від БТІ функція державної реєстрації прав на нерухомість, тоді як функція проведення техінвентаризації зберігається за БТІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА