12:16 01.04.2013

Мiнiнфраструктури контролює гiдрологiчну ситуацiю в акваторiї морiв i на внутрiшнiх водних шляхах

2 хв читати

Мiнiстерство iнфраструктури пiдготувало всi наявнi засоби до протидiї можливому пiдтопленню та реагування на виникнення надзвичайних ситуацiй у перiод пропуску повенi та сходження криги.

Як повiдомила прес-служба мiнiстерства, у транспортно-дорожньому комплексi дiють оперативнi штаби з реагування на надзвичайнi ситуацiї, основне завдання яких - контролювати стан розвитку паводку та постiйно взаємодiяти з Державною службою України з надзвичайних ситуацiй i мiсцевими органами виконавчої влади.

Пiдприємства морської та рiчкової, залiзничної, дорожньої галузi пiдготували всi засоби, що можуть залучатися до проведення робiт iз запобiгання та лiквiдацiї надзвичайних ситуацiй гiдрологiчного характеру, а також органiзували безперебiйну роботу об'єктiв, якi забезпечують безаварiйний пропуск повенi та виконують транспортнi операцiї.

"Мiнiнфраструктури постiйно монiторить гiдрологiчну обстановку в акваторiї Чорного та Азовського морiв, а також на внутрiшнiх водних шляхах України. У режимi постiйної готовностi до проведення пошуково-рятувальних робiт перебуває Морська пошуково-рятувальна служба та морськi й рiчковi порти", - йдеться в прес-релiзi.

Крiм того, з членами екiпажiв на суднах, якi можуть залучатися до аварiйно-рятувальних робiт в умовах льодоходу та повенi, проведено вiдповiднi навчання. Для лiквiдацiї наслiдкiв повенi можуть залучатися 62 плавзасоби вiд пiдприємств, установ та органiзацiй Мiнiнфраструктури та 11 плавзасобiв, якi належать приватним судноплавними компанiям (на договiрнiй основi). Всi плавзасоби повнiстю готовi до дiй в умовах льодоходу, повенi та паводкiв.

"Укрводшлях", у свою чергу, забезпечив технiчну готовнiсть судноплавних шлюзiв як складової частини комплексу гiдротехнiчних споруд Днiпровського каскаду до паводку та посилив контроль за наявнiстю i розташуванням засобiв навiгацiйного оснащення внутрiшнiх водних шляхiв.

У Мiнiнфраструктури цiлодобово здiйснюється збiр оперативної iнформацiї щодо рiвнiв води на внутрiшнiх судноплавних шляхах України та про гiдрометеорологiчну обстановку на рiчцi Дунай. На українськiй дiлянцi Дунаю встановлено критичнi рiвнi пiдвищення води: в районi Вилкового – 155 см; Iзмаїла – 450 см; Ренi – 570 см.

На залiзницях загрози для порушення стiйкостi штучних споруд i земляного полотна не виявлено. Розмивiв земляного полотна не спостерiгається.

На об'єктах автодорожнього господарства лiквiдовано дефекти штучних споруд на рiчках, якi можуть загрожувати їх цiлiсностi пiд час повенi та льодоходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА