15:46 06.03.2013

Рабинович не виключає, що його хотiли залякати через незгоду вiддати телеканал Jewish News One представникам нинiшньої влади

3 хв читати
Рабинович не виключає, що його хотiли залякати через незгоду вiддати телеканал Jewish News One представникам нинiшньої влади

Вiдомий український бiзнесмен, спiвголова Європейського єврейського парламенту (EJP) i президент Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабинович не виключає, що в нього кинули вибухiвку через незгоду поступитися телеканалом Jewish News One (JN1) представникам нинiшньої влади.

На прес-конференцiї в середу в Києвi вiн заявив, що до нього прийшов народний депутат України (фракцiя Партiї регiонiв) Андрiй Деркач, який вимагав у В.Рабиновича вiддати канал JN1, iнакше в бiзнесмена будуть "великi-великi проблеми".

В.Рабинович нагадав, що написав листа генеральному прокуроровi України Вiктору Пшонцi, де розповiв про цю розмову. "Жодна людина мене не викликала в нашiй країнi, поки щось там не пiдiрвали. Я маю запитання: якщо я пишу керiвництву правоохоронної системи України, що така-то людина на найвищому рiвнi в нашiй державi займається рекетом, то має бути бодай якась реакцiя. Якщо цiєї реакцiї не було, то я маю запитання, що за нею хтось стоїть. Тодi справдi має рацiю Андрiй Деркач, вiн прийшов до мене не сам, а отже, його направили. Якщо зараз не буде реакцiї на те, що я кажу, значить, його направили зовсiм такi люди, на кого реагувати не можна", - вважає вiн.

В.Рабинович також припускає, що спробу замаху на нього могли органiзувати нацiоналiстичнi сили. "Й хочу наголосити, що ми продовжуватимемо на єврейську тематику ту саму роботу. Стосовно, наприклад, партiї "Свобода", то, доки вони не переглянуть своїх поглядiв, я з ними боротимуся i тут, i в Європi", - сказав президент Всеукраїнського єврейського конгресу.

Вiн заявив, що не бачить iнших можливих мотивiв вибуху бiля свого офiсу. "Ще раз хочу повторити: нiякого бiзнесу, жодного бiзнес-проекту я нi з ким не маю. Протягом п'яти рокiв у мене взагалi немає бiзнесу, крiм медiа", - пояснив В.Рабинович.

При цьому бiзнесмен упевнений, що його хотiли не вбити, а лише залякати. "Я вчора неформально розмовляв iз мiлiцiєю, вони сказали, що це був вибуховий пристрiй iз ручкою для метання, з незрозумiлим поки що для них детонатором. Тип детонатора вони ще встановлюють, кажуть, що дуже серйозний, вiйськового типу детонатор. Але там не було осколкового наповнення. Тодi, напевно, був би iнший результат", - розповiв вiн.

"Я нi на кого не перепишу нiякий канал. Я другу реєстрацiю каналу сьогоднi розпочну в Бельгiї, де вiн розташований, про всяк випадок. Я сьогоднi полечу до Бельгiї, пробуду там кiлька днiв, проведу там прес-конференцiю", - заявив В.Рабинович.

Як повiдомлялося, 18 сiчня В.Рабинович заявив, що представники нинiшньої української влади намагаються позбавити його Першого єврейського мiжнародного новинного телеканалу Jewish News One (JN1). Бiзнесмен звернувся iз вiдповiдною заявою до Генеральної прокуратури України. JN1 - незалежний приватний канал, заснований двома українськими бiзнесменами Iгорем Коломойським i В.Рабиновичем. Про створення JN1 було заявлено 4 квiтня 2011 року на єврейському форумi Європи в Парижi. Iнiцiатором став президент Європейського єврейського союзу I.Коломойський.

4 березня в центрi Києва поряд з офiсом В.Рабиновича на вул. Мечникова, 14 бiля одного з припаркованих автомобiлiв о 15:36 стався вибух. Колишнiй головний редактор газети "Столичные новости" Володимир Кацман заявив, що вибух був замахом на життя В.Рабиновича, i що вибуховий пристрiй було кинуто з боку сусiднього будинку в автомобiль бiзнесмена, який виїжджав iз двору офiсу. Внаслiдок вибуху нiхто не постраждав, проте дiстав незначних механiчних пошкоджень автомобiль марки "Лексус-570".

5 березня київська мiлiцiя розпочала кримiнальне провадження за статтею "хулiганство" у зв'язку з вибухом, що стався бiля офiсу В.Рабиновича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА