16:29 21.12.2012

Фонд гарантування вкладiв ввiв тимчасову адмiнiстрацiю в банк "Таврика"

2 хв читати

Правлiння Нацiонального банку України 20 листопада внесло банк "Таврика" (Київ) до категорiї неплатоспроможних у зв'язку з втратою лiквiдностi та невiдповiднiстю дiяльностi вимогам законодавства та з метою захисту iнвесторiв.

"Результатом ухвалення цього рiшення стало призначення Фондом гарантування вкладiв фiзосiб (ФГВФО) тимчасової адмiнiстрацiї, що також зроблено з метою вжиття заходiв, спрямованих на врегулювання дiяльностi банку", - йдеться в повiдомленнi НБУ.

Нацбанк нагадує, що, вiдповiдно до закону "Про систему гарантування вкладiв фiзосiб", ФГВФО з моменту введення тимчасової адмiнiстрацiї розпочинає виплату вiдшкодувань коштiв за вкладами фiзосiб за договорами, термiн яких закiнчився, i за договорами банкiвського рахунку вкладникам i вiдсоткiв за ними в обсягах до 200 тис. грн.

АБ "Таврика" заснований у 1991 роцi. За даними банку, на 1 жовтня 2012 року нiхто з його акцiонерiв не володiв бiльше нiж 10% статутного капiталу.

Згiдно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2012 року за розмiром загальних активiв (4,91 млрд грн) банк "Таврика" посiдав 39-е мiсце серед 176 банкiв.

При цьому кошти фiзосiб у зобов'язаннях банку на цю дату становили 2,38 млрд грн, зокрема в iнвалютi - 0,85 млрд грн, юросiб - вiдповiдно 0,5 млрд грн i 0,17 млрд грн. Кошти банкiв дорiвнювали 0,12 млрд грн, борговi цiннi папери банку - 0,34 млрд грн, зокрема в iнвалютi - 0,24 млрд грн.

Нацбанк наприкiнцi листопада 2012 року заборонив банку "Таврика" залучати депозити. Тодi на сайтi банку повiдомлялося, що на фiнустанову накладено низку обмежень на здiйснення банкiвських операцiй, насамперед на залучення вкладiв (депозитiв) вiд фiзичних осiб i на проведення операцiй iз цiнними паперами (ощадними сертифiкатами на пред'явника).

Потiм банк "Таврика" повiдомляв, що проводить переговори про залучення рефiнансування НБУ на суму 300-500 млн грн, яких має вистачити банку для нормальної та стабiльної роботи.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща піднімала в повітря авіацію через російський масований обстріл України

Унаслідок обстрілів Херсон частково залишився без світла, рух поїзда Київ-Херсон-Київ обмежено до Миколаєва

Унаслідок нічної атаки пошкоджено 14 приватних будинків на Київщині - поліція

Нацизм відродився з новим маркуванням "Сделано в России" - Зеленський

Росіяни завдали удару по об'єктах енергетичної інфраструктури в п'яти областях - "Укренерго"

Президенти США та Румунії обговорили стратегічне партнерство двох країн

Польща піднімала в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем

Ворог за добу втратив 970 людей

Клименко: У День пам'яті та перемоги над нацизмом РФ знову продемонструвала світові свою терористичну сутність

Унаслідок ракетного удару на Прикарпатті сталася пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА