15:59 28.09.2012

Медведєв пiдтримав пропозицiю Костiна щодо збiльшення ролi рубля в розрахунках мiж РФ i Україною

2 хв читати
Медведєв пiдтримав пропозицiю Костiна щодо збiльшення ролi рубля в розрахунках мiж РФ i Україною

Прем'єр-мiнiстр РФ Дмитро Медведєв пiдтримав пропозицiю голови ВТБ (РТС: VTBR) Андрiя Костiна щодо пiдвищення ролi рубля в розрахунках мiж Росiєю та Україною.

"Якщо 40% розрахункiв у рублях - це привiд замислитися", - сказав Д.Медведєв, виступаючи на Мiжнародному iнвестицiйному бiзнес-форумi "Ялтинськi дiловi зустрiчi". Вiн додав, що нинi у свiтi посилюється роль юаня, i запропонував Українi обрати, яка валюта їй ближча - росiйська чи китайська.

А.Костiн заявив, що наразi близько 40% розрахункiв мiж Росiєю i Україною здiйснюються в рублях, i попросив уряд України розглянути питання про пiдвищення росiйської валюти в класифiкаторi валют.

Голова ВТБ додав, що за класифiкатором Нацбанку України рубль не належить до першої групи валют. "Це значно знижує можливостi рубля з проведення низки важливих операцiй, зокрема зi зниження наших ризикiв. Я просто просив би, якщо можна, уряд (України - IФ) iще раз розглянути питання. Ми розумiємо аргументи проти, але, можливо, є можливiсть до цiєї мети рухатися", - запропонував вiн.

Прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров на це вiдповiв, що ще рiк тому взагалi не стояло питання про розрахунки в рублях. Вiн запевнив, що сторони продовжать рухатися далi в напрямi пiдвищення ролi рубля в розрахунках мiж двома країнами.

"Рiк, можливо, i короткий термiн, але менi здається, що якщо ми хочемо встигати за часом, то треба рухатися швидше", - заявив Д.Медведєв.

Прем'єр-мiнiстр РФ додав, що Українi доведеться обирати валюту, в якiй вона хоче здiйснювати розрахунки.

"Якщо не хочеться платити рублями, можна в якийсь момент прийти до необхiдностi платити юанями. Нинi перед усiєю свiтовою економiкою ця дилема стоїть. Вам самим доведеться вирiшувати, що ближче", - наголосив Д.Медведєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА