15:42 29.04.2024

Середні ціни на ринку котеджних містечок Львова перевищили ціни в столичному регіоні - "ЛУН"

3 хв читати
Середні ціни на ринку котеджних містечок Львова перевищили ціни в столичному регіоні - "ЛУН"

Середня ціна квадратного метра на ринку котеджних містечок у Львові та області перевищила показники київського регіону на 5%, випливає з даних порталу нерухомості "ЛУН".

"Цікаво, що, як і на ринку житлових комплексів, де середня ціна у Львові перевищує середню ціну в Києві, така сама ситуація склалася і на ринку котеджних містечок. До того ж рік тому в київському регіоні ціна була вищою за львівську, але зараз це змінилося, і Львів підростає за цінами та вже обганяє столицю", - розповів Business Development Advisor у "ЛУН" Олександр Андросович під час онлайн-зустрічі RED Community "Ринок заміської нерухомості".

За його даними, у київському регіоні на сьогодні середня ціна на ринку котеджних містечок становить $950/кв. м, тоді як рік тому вона становила $910/кв. м. При цьому у львівському регіоні середня ціна сьогодні становить $1000/кв. м.

У Києві середня ціна становить близько $1100/кв. м, у Київській області - майже $950/кв. м. Водночас у Львові середня ціна квадратного метра в котеджному містечку становить $1150, в області - $1000.

Згідно з інформацією "ЛУН", станом на квітень 2024 року в 531 котеджному містечку в Україні відкрито продаж, тоді як 150 не продають. Після початку повномасштабної війни продаж завершили 213 проєктів, із них 86 - у Київській області, 42 - у Львівській, 31 - в Івано-Франківській, 11 - в Одеській, 9 - у Тернопільській.

Водночас 302 котеджні містечка запустили продаж вже після початку повномасштабного вторгнення: 116 у Київській області, 52 у Львівській, 37 в Івано-Франківській, 27 у Закарпатській, 17 у Тернопільській. Водночас 51 котеджне містечко запустило і завершило продаж після лютого 2022 року.

У "ЛУН" підрахували, що 55% пропозицій продажу на ринку котеджних містечок становлять проєкти в київському регіоні (349 у Київській області, 33 - у Києві), 12% - у Львівській області (84 проєкти), 7% - в Івано-Франківській (47), 5% - у Закарпатській (34), 3% - у Дніпропетровській (21). Водночас половина пропозицій котеджних містечок уже завершили будівництво, 47% - проєкти в процесі будівництва, 1% - будівельні роботи припинено, 1% - триває проєктування.

Згідно з аналітикою порталу, лише 15% котеджних містечок мають акційні пропозиції на купівлю об'єкта. Близько третини проєктів пропонують індивідуальні умови розстрочки, 22% - пропонують розстрочку терміном до року, 17% - до двох років. Перший внесок зазвичай становить 30-50%.

Як зазначає "ЛУН", найпоширенішими за площею проєктами котеджів в Україні є об'єкти площею 101-150 кв. м (39%) і до 100 кв. м (22%). У структурі пропозиції 40% становлять таунхауси, 30% - котеджі, 7% - дуплекси, а 22% проєктів мають змішану пропозицію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придністровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

Рятувальники ліквідують пожежу, що виникла внаслідок обстрілу Одещини, на площі 8000 кв. м

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА