06:29 19.02.2024

Шмигаль взяв участь у японсько-українській конференції з економічного розвитку та відродження

2 хв читати
Шмигаль взяв участь у японсько-українській конференції з економічного розвитку та відродження

У понеділок до Токіо прибув прем'єр-міністр України Денис Шмигаль для обговорення питань відновлення України, пообіцявши новий двосторонній податковий договір та іншу підтримку японського бізнесу в умовах триваючої війни в Україні, повідомляє в понеділок Reuters.

"Японія підтримувала і продовжує підтримувати Україну", - сказав прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, відкриваючи переговори, під час яких він оголосив про укладення нової двосторонньої податкової угоди і початок переговорів щодо інвестиційного договору, не розкриваючи подробиць.

Оскільки вторгнення Росії в Україну триває вже третій рік, Японія пообіцяла надати фінансову допомогу на суму понад $10 млрд, прагнучи продемонструвати солідарність із військовими діями Києва. Вона не може надавати пряму військову підтримку через закони, що забороняють експорт летальної зброї.

У грудні Японія частково пом'якшила правила експорту зброї, що стало першим подібним кроком за майже десять років, проте в країні, як і раніше, діють обмеження на поставку зброї до країн, що воюють.

Шмигаль сказав, що зустріч віщує нову главу в японо-українських відносинах, додавши, що українці ніколи не забудуть підтримку Японії.

Він додав, що сподівається на те, що великі автовиробники, включно з Toyota, відкриють нову вкладку, створять виробничі потужності в Україні.

На зустрічі з відновлення Кісіда заявив, що Японія підтримуватиме венчурні компанії в Україні, пообіцяв послабити візовий контроль і повідомив, що урядова агенція JETRO відкриє новий офіс у Києві.

На конференції близько 50 японських компаній підписали угоди з українськими колегами в таких галузях, як сільське господарство, енергетика та інфраструктура. Загальна сума угод не розголошується.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА