14:22 19.01.2021

Голова ОБСЄ пообіцяла відстежувати ситуацію з розміщенням спостерігачів СММ в Україні

1 хв читати
Голова ОБСЄ пообіцяла відстежувати ситуацію з розміщенням спостерігачів СММ в Україні

Нинішній голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде пообіцяла відстежувати ситуацію з розміщенням спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні і тим, яких технічних засобів вони потребуватимуть.

"Я маю намір підтримувати міцний зв'язок із головою Спеціальної моніторингової місії в Україні для того, щоб ретельно відстежувати поточний стан, і де на сьогодні буде більша потреба розміщувати спостерігачів, і які засоби технічної підтримки для цього будуть потрібні", - сказала Лінде на прес-конференції після переговорів із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві у вівторок.

Вона зазначила, що наразі через обмеження, пов'язані з поширенням хвороби COVID-19, було скорочено кількість спостерігачів, залучених до діяльності місії на території України.

"Але ця нестача людських ресурсів була значною мірою компенсована представниками місії за рахунок розширення технічних можливостей і встановлення додаткових камер спостереження. Тому ми сподіваємося, що у такий спосіб можемо компенсувати цю наявну нестачу", - пояснила Лінде.

Крім того, вона зазначила, що наразі спостерігачі, які представляють СММ ОБСЄ, побічно відстежують події, які відбуваються на окупованому півострові.

"Це включає моніторинг діяльності, яка відбувається на пункті пропуску "Чонгар" і також на східному пункті пропуску "Каланчак". Останнім часом СММ посилила свою присутність у Херсонському регіоні, щоб відстежувати події, які відбуваються в окупованому Криму", - сказала Лінде.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА