12:20 14.06.2021

Краще вкладати кошти в розвиток туристичної інфраструктури, ніж у програму туристичних сертифікатів - глава Держтуризму Олеськів

2 хв читати
Краще вкладати кошти в розвиток туристичної інфраструктури, ніж у програму туристичних сертифікатів - глава Держтуризму Олеськів

 Глава Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів вважає, що краще вкладати кошти в розвиток туристичної інфраструктури, ніж у програму туристичних сертифікатів.

"Наразі є бажання запустити такі сертифікати. Але для команди Держагентства розвитку туризму і Міністерства культури та інформаційної політики дуже важливо, щоб вони були використані ефективно й безпосередньо для подорожей. Для цього треба продумати систему. Приміром, Італія, коли давала 500 євро для сімей на подорожі, цю суму не давала на руки, а вираховувала з податків. Отже, держава стимулювала попит на туризм, відповідно, кошти надходили в економіку, й така модель довела свою ефективність", - сказала Олеськів в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що якщо говорити про Україну, то люди дуже часто намагаються обійти правила.

"Тому дуже не хотілося б, щоб хтось отримав сертифікат, прийшов у готель, сказав, що жити там не буде, і розміняв його на живі гроші. Це неправильно. Тому, на нашу думку, людина має оплатити туристичні послуги, а пізніше повернути кошти через певну систему компенсацій. Ми проведемо пілотний проект і побачимо, як це може працювати", - додала вона.

Водночас Олеськів заявила, що, на її думку, набагато краще інвестувати ці кошти в конкретну побудову туристичної інфраструктури, щоб правильно сформувати перспективні туристичні території, провести туди комунікації для інвестиційних проектів, зробити туалети та стоянки для автобусів, зробити якісну рекламу.

"Усе це більше стимулюватиме людей їздити, ніж просто дати гроші. З точки зору цінностей, я за вудку, а не за рибу. Єдине, я вважаю, що має бути якась опція для пенсіонерів, щоб вони отримали можливість подорожувати. Але це має бути певним варіантом путівок або конкретно організованих для них поїздок", - наголосила Олеськів.

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прогнозує запуск програми сертифікатів у сфері культурних, креативних і туристичних послуг з 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА