19:01 07.05.2020

Visa прогнозує відмову платіжної індустрії від паролів і перехід до біометрії в найближчі п’ять років

2 хв читати
Visa прогнозує відмову платіжної індустрії від паролів і перехід до біометрії в найближчі п’ять років

Міжнародна платіжна система Visa прогнозує, що платіжна індустрія в найближчі п'ять років може відмовитися від паролів і перейти до біометрії або до інших технологій доступу з використанням фізичних атрибутів, зокрема відбитків пальців і розпізнання особи, повідомила прес-служба Visa Ukraine у четвер.

"Біометрична ідентифікація стає все популярнішою серед українців, тому ми переконані, що найближчим часом вона буде високо затребувана у споживачів", - сказала старший віце-президент Visa у країнах СНД та Південно-Східної Європи Віра Платонова, слова якої наводить прес-служба.

Згідно з дослідженням Fabrizio Ward для Visa за січень 2020 року, результати якого наведено в релізі, 67% опитаних українців вважають, що біометрія швидша, ніж пароль, а 71% - вона простіша.

З усіх способів ідентифікації користувачі в Україні вважають найнадійнішими відбиток пальця (89%), сканування сітківки (87%), одноразовий пароль (83%), сканування малюнка вен (78%) і сканування особи (73%), свідчать результати дослідження.

Згідно з ними, майже всі опитані щонайменше один раз користувалися біометрією для ідентифікації. Уточнюється, що найчастіше респонденти використовували відбитки пальців (66% - щонайменше один раз, 36% - регулярно) і рідше - розпізнання особи (35% - хоча б один раз, 13% - постійно). Найменш популярними виявилися поведінкова біометрія і розпізнавання голосу, які відповідно 28% і 27% опитаних використовували щонайменше по одному разу.

Крім того, дослідження показало, що більше ніж половина респондентів (54%) використовують декілька різних, але не унікальних паролів, у кожного восьмого (12%) - один і той самий пароль для входу в усі акаунти, а унікальний пароль для кожного облікового запису використовують лише 34% українців.

"Середньостатистичний працівник втрачає майже 11 годин свого робочого часу на рік лише на введення паролів. А недавнє опитування, проведене Visa у США, показало, що 68% покупців відмовилися від покупки в інтернеті через те, що забули пароль, мали проблеми із входом в систему або з одноразовим паролем", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА