16:11 10.10.2019

Українська делегація наступного тижня вирушить до Вашингтона для переговорів із МВФ

1 хв читати
Українська делегація наступного тижня вирушить до Вашингтона для переговорів із МВФ

Українська делегація наступного тижня вирушить до Вашингтона (США) та продовжить переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Зараз ми в активній стадії переговорів із МВФ щодо нової програми підтримки. Вже наступного тижня група міністрів відправляється до США для участі у Щорічних зборах Світового банку з МВФ і в переговорах з Фондом", - написав прем'єр-міністр у Facebook у четвер.

Раніше Гончарук заявляв, що допускає досягнення staff level agreement із МВФ за новою програмою у жовтні після переговорів у Вашингтоні.

Україна провадить переговори щодо можливості відкриття нової програми $5-6 млрд. У вересні Україну відвідала місія МВФ, яка згодом повідомила про плани продовжити дискусію у найближчі тижні.

Представники української сторони до початку роботи місії припускали, що вже за її підсумками можна досягти рекомендації про відкриття нової програми. Однак, за даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна", близьких до переговорів, негативно вплинули на кінцевий результат останні події навколо ПриватБанку (Київ), інформація про можливий компроміс із його екс-акціонерами без належної реакції глави держави, обшуки у банку, а також тиск на керівництво Національного банку країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА