12:04 28.01.2019

НАН України підтвердила перспективність впровадження Hyperloop у країні

2 хв читати
НАН України підтвердила перспективність впровадження Hyperloop у країні

Національна академія наук України (НАНУ) підтвердила перспективність впровадження технології Hyperloop у країні, презентувала кроки, що будуть базисом для реалізації проекту, повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури.

Під час науково-технологічного дослідження НАНУ впровадження технології Hyperloop в Україні вчені оцінили пасажиропотоки, промисловий потенціал країни.

"Вчені переконані: виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги нададуть можливість успішно розвивати проект Hype.ua. За їхніми оцінками, Hyperloop може не лише стати новим самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей", - зазначає міністерство.

За його даними, в роботі над проектом Hype.ua братимуть участь Агентство розвитку Дніпра, Платформа розвитку інновацій, інноваційний парк UNIT.City, ДП ВО "Південмаш", "Український інститут майбутнього", "Хемфрі Інжиніринг", Каховський завод електрозварювального устаткування і держконценр "Укроборонпром".

Як повідомлялося, в травні 2018 року Центр транспортних інновацій Hype.ua відібрав Дніпро як центру будівництва тестового майданчику для Hyperloop, планує зосередитися на розробці технічної документації. На початку 2018 року Мінінфраструктури заснувало в цьому місті Центр транспортних інновацій Hype.ua, що має створити першу тестову площадку для Hyperloop.

На веб-сайті міністерства 21 лютого 2018 роки з'явився анонс "Hyperloop в Україні" без уточнення подробиць, а на сторінці в соцмережі Facebook міністр Володимир Омелян коротко написав: "Really. Inception" (Насправді. Початок).

Тим часом Україна не значиться серед країн, які розглядалися для реалізації цього проекту. Найближчою країною, яка могла б бути в ньому учасником, є Польща.

Hyperloop - проект вакуумного поїзда, запропонований у 2012-2013 рр. американським венчурним капіталістом Ілоном Маском. Наразі проект не реалізовано. Найбільшу активність в його втіленні проявляють компанії Virgin Hyperloop One і Hyperloop Transportation Technologies (HTT).

Крім того, днями стало відомо, що штат Махараштра (Індія) оголосив про намір побудувати Hyperloop між двома містами і підписав історичну угоду з Virgin Hyperloop One. Розроблений маршрут зв'яже центральну Пуну, міжнародний аеропорт Наві Мумбаї і Мумбаї.

Перша пасажирська лінія високошвидкісної системи Hyperloop від компанії HTT, за словами її голови Дірка Альборна, відкриється в 2022 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА