16:09 22.12.2018

Кіпрська Еwins Ltd Тігіпка примусово викупить акції міноритаріїв "Кузні на Рибальському"

2 хв читати
Кіпрська Еwins Ltd Тігіпка примусово викупить акції міноритаріїв "Кузні на Рибальському"

Підконтрольна Сергію Тігіпку кіпрська Еwins Ltd, що володіє 94% акцій ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) оголосила про примусовий викуп акцій у міноритаріїв ПрАТ.

Згідно з розміщеною в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) публічною безвідкличною вимогою, акції ПАТ купуються в міноритарних акціонерів за ціною 2589,14 грн за акцію (номінал 49 грн). Ціну викупу визначено за підсумками незалежної оцінки.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше – ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств суднопрому України. Статутний капітал ПрАТ становить 168 млн 87 тис. 346 грн.

Донедавна основним акціонером ПрАТ із пакетом у 73,9067% акцій приватизованого в 1995 році суднозаводу було ПАТ ЗНКІФ "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд Петра Порошенка", Київ), у якому були сконцентровані активи президента України П.Порошенка. Другим за величиною акціонером із пакетом у 20,1280% акцій було ПАТ "ЗНКІФ "ВІК", що сконцентрувало активи народного депутата Ігоря Кононенка. У вересні група "ТАС" Сергія Тігіпка повідомила про попередню домовленість про купівлю суднозаводу, 15 листопада корпоративні інвестфонди "Прайм Ессетс Капітал" і "ВІК" повідомили про підписання з кіпрською Еwins Ltd пакета документів про продаж "Кузні на Рибальському".

ПрАТ 20 листопада офіційно повідомило в системі розкриття інформації НКЦПФР про придбання кіпрською Еwins Ltd сумарного пакета акцій компанії в розмірі 94,0348%, Максимальна оцінка вартості придбаного пакета, за даними емітента, - $300 млн.

В умовах зовнішньої агресії ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" освоїло виробництво нових розробок оборонного призначення і сьогодні є виконавцем державного оборонного замовлення (ДОЗ) з будівництва для військових держзамовників, зокрема, малих броньованих артилерійських катерів (МБАК) "Гюрза-М" і десантно-штурмових катерів проекту "Кентавр". У жовтні 2018 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" презентувало потенційним замовникам проект нового ракетного патрульного катера під шифром "Лань", розглянутого в оборонному секторі одним з елементів посилення боєздатності ВМС ЗСУ в акваторії Азовського моря.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" за підсумками 2017 року збільшило чистий прибуток за МСФЗ у 2,2 разу порівняно з 2016 роком - до 18,62 млн грн, чистий дохід зріс у 6,6 разу - до 776,18 млн грн.

Інформації про можливу зміну профілю суднозаводу в зв'язку зі зміною власника ПАТ "Завод "Кузня на Рибальському" на ринку немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА