13:04 20.12.2018

Саєнко очікує наступного траншу на реформу держуправління від ЄС у розмірі EUR10-20 млн у квітні-травні 2019 року

2 хв читати
Саєнко очікує наступного траншу на реформу держуправління від ЄС у розмірі EUR10-20 млн у квітні-травні 2019 року

Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко очікує наступного траншу від Європейського Союзу в розмірі EUR10-20 млн на реформу державного управління квітні-травні 2019 року.

"Ми провели дуже хороший політичний діалог із нашими європейськими партнерами. В них є вже офіційна позиція щодо готовності продовжувати підтримувати цю реформу. Наступного траншу ми очікуватимемо в квітні-травні", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами О.Саєнка, сума траншу залежатиме від критеріїв, але, за прогнозами, наступного року Україна отримає на цю реформу близько 10-20 млн євро.

"Наступного року багато зміниться в оплаті праці державних службовців. Оплата праці нових фахівців із питань реформ - це прототип моделі оплати праці державних службовців, де фіксована частина займає щонайменше 70%. Таку модель закладено в законі "Про державну службу". Для фахівців з питань реформ такі параметри вже встановлено. Ми обмежили премію 30%. Це унеможливлює встановлення "космічних" премій", - додав міністр.

О.Саєнко зазначив, що наразі ще існує великий дисбаланс у самій системі, коли оклад мінімальний, а за рахунок надбавок і премій заробітна плата значно зростає. Це, на думку міністра, створює залежність від політичної суб'єктивної волі керівника з усіма відповідними наслідками.

"Нова система буде більш прозора та збалансована, й ми поступово переведемо фінансування реформи за рахунок основних програм апаратів міністерств", - заявив О.Саєнко.


Повний текст інтерв'ю міністра О.Саєнка розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА