16:56 16.10.2018

Audi заплатить 800 млн євро штрафу за маніпуляції з вихлопами

1 хв читати
Audi заплатить 800 млн євро штрафу за маніпуляції з вихлопами

Компанія Audi, дочірнє підприємство автоконцерну Volkswagen, заплатить штраф розміром 800 млн євро за маніпуляції з рівнем вихлопних газів своїх автомобілів у Німеччині, йдеться в заяві керівництва компанії.

Як уточнюється в повідомленні, рішення про штраф ухвалено в результаті розслідування у справі про адміністративне порушення, яке проводила прокуратура Мюнхена. У зверненні, адресованому акціонерам Audi, зазначається, що підприємство визнає свою відповідальність у зв'язку з "дизельним скандалом" і погоджується виплатити штраф.

Напередодні обшуки у зв'язку з підозрою в маніпуляціях із рівнем вихлопних газів відбулися в офісах німецького автоконцерну Opel у Рюссельсгаймі та Кайзерслаутерні, нагадує Deutsche Welle. Цей концерн також підозрюють у продажу дизельних автомобілів із "поліпшеним" ПЗ.

У червні керівника Audi Руперта Штадлера затримали у справі про дизельний скандал, він перебуває в попередньому ув'язненні. Прокуратура Мюнхена підозрює Р.Штадлера, зокрема, в продажу дизельних автомобілів, оснащених програмою, яка занижує показники шкідливих викидів. Р.Штадлер керував Audi з 2007 року.

"Дизельний скандал" виник у 2015 році, коли влада США з'ясувала, що Volkswagen навмисне занижував дані про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах дизельних двигунів. Відтоді правоохоронні органи ФРН і США проводять масштабне розслідування зловживань, причому в поле їхньої уваги потрапляли дедалі нові топ-менеджери цього німецького автогіганта та його дочірніх компаній Audi та Porsche.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА