17:14 05.04.2018

Dr.Web повідомив про вірус, що атакує Android-телефони клієнтів Сбербанку Росії

1 хв читати
Dr.Web повідомив про вірус, що атакує Android-телефони клієнтів Сбербанку Росії

 Співробітники компанії Dr.Web ("Доктор Веб") зафіксували поширення нового вірусу Android.BankBot.358.origin, що атакує телефони клієнтів Сбербанку Росії (MOEX: SBER), зазначається у прес-релізі компанії.

"Ця шкідлива програма краде інформацію про банківські картки, виводить гроші з рахунків, а також блокує заражені пристрої та вимагає викуп", - йдеться в повідомленні. За оцінкою Dr.Web, збиток від "шкідника" може перевищити 78 млн рублів, заражено вже 60 тис. мобільних пристроїв.

"Однак, оскільки розробники вірусів поширюють безліч різних версій цієї шкідливої програми, кількість потерпілих може значно збільшитися", - пояснює компанія.

Згідно з її підрахунками, вірус також може вкрасти 2,7 млн рублів із рахунків мобільних телефонів.

Шкідлива програма атакує пристрої на базі Android. Вірус поширюється через смс-повідомлення, що розсилають кіберзлочинці та сама програма.

"Найчастіше повідомлення надсилають від імені користувачів сервісу Avito.ru. У таких смс-повідомленнях потенційній жертві пропонується перейти за посиланням - нібито щоб ознайомитися з відповіддю на оголошення", - йдеться в прес-релізі.

Програма здатна блокувати смартфон, видавати клієнту Сбербанку неправдиву інформацію та спонукати людину ввести дані банківської картки. Фахівці Dr.Web зазначають, що зняти блокування можна введенням довільних даних карти. Потім слід видалити програму за допомогою антивірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА