12:39 21.03.2018

Україна розірвала програму економічного співробітництва з РФ на 2011-2020 роки

2 хв читати
Україна розірвала програму економічного співробітництва з РФ на 2011-2020 роки

Кабінет Міністрів України розірвав програму економічного співробітництва з Росією на 2011-2020 роки.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду в середу.

Кабмін, зокрема, припинив дію цього документа, а також доручив Міністерству закордонних справ України в установленому порядку поінформувати уряд Росії.

Як повідомлялося, 7 червня 2011 року на той час прем'єр-міністри Росії Володимир Путін та України Микола Азаров підписали Програму економічного співробітництва двох країн на 2011-2020 роки.

Програма економічного співробітництва є документом, що відображає сукупність погоджених поглядів Росії та України на перспективи їхнього довгострокового взаємовигідного співробітництва в економічній сфері як рівноправних незалежних держав-партнерів. У програмі розглядалися цілі та засоби розвитку російсько-українського економічного співробітництва, його основні напрями і пріоритетні галузі, а також очікувані результати.

Документом визначені основні напрями співробітництва: вдосконалення режиму вільної торгівлі товарами і захисту прав інвесторів, формування інтегрованої системи платіжно-розрахункових операцій, забезпечення вільного пересування громадян, співпраця в галузі технічного регулювання, інновацій і наукових досліджень, прикордонна і міжрегіональна співпраця, військово-технічна співпраця та співпраця у сфері конкурентної політики.

Пріоритетна співпраця передбачалася в таких галузях: вуглеводнева енергетика, електроенергетика, ядерна енергетика, авіаційна промисловість, космічна промисловість, суднобудування, агропромисловий комплекс, транспорт і логістика та курортно-рекреаційний комплекс. Крім того, пріоритетною визначалася співпраця в соціально-гуманітарній сфері.

Ключовими цільовими показниками обсягів взаємної співпраці, яких передбачалося досягти за результатами виконання програми, були: підвищення обороту двосторонньої торгівлі товарами в середньому не менше ніж на 10-15% на рік (у фізичних обсягах); підвищення обороту двосторонньої торгівлі послугами в середньому не менше ніж на 12-15% на рік; підвищення частки торгівлі несировинними товарами, а також послугами з третім країнами; підвищення обсягу взаємних інвестицій в середньому не менше ніж на 15-20% на рік; підвищення випуску підприємств зі взаємним інвестиціями не менше ніж уп'ятеро до 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА