14:22 21.12.2017

ВР звільнила від ПДВ та акцизу вітчизняні електромобілі, але позбавила пільг із ПДВ електротаксі й оренду електроавто

2 хв читати
ВР звільнила від ПДВ та акцизу вітчизняні електромобілі, але позбавила пільг із ПДВ електротаксі й оренду електроавто

Верховна Рада України поширила тимчасові пільги зі звільнення від сплати податку на додану вартість (ПДВ) і акцизного податку в 2018 році на вироблені в Україні електромобілі, але позбавила пільг із ПДВ послуги електротаксі, а також оренди, прокату та лізингу електромобілів.

За відповідні зміни в законопроекті №6776-д Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році на засіданні в четвер проголосували 274 народних депутата.

Як повідомлялося, 8 грудня ВР внесла поправки до Податкового кодексу, згідно з якими імпорт в Україну електромобілів у 2018 році звільняється від сплати ПДВ і акцизного збору.

Крім того, від сплати ПДВ були звільнені операції з надання послуг з перевезення пасажирів на таксі, оснащених виключно електродвигуном (одним або кількома), а також з надання пасажирського електромобілів в оренду (лізинг, прокат, перевезення на замовлення)

Раніше повідомлялося, що імпорт електромобілів з 2016 року був звільнений від сплати ввізного мита, і оператори ринку очікували скасування ПДВ і акцизного збору.

Про зацікавленість у збиранні електромобілів в Україні з поступовим переходом до повномасштабного виробництва в 2015 році заявляла, зокрема, гонконгська компанія Bio Automotivе.

За даними Державної фіскальної служби, в січні-листопаді поточного року імпорт електромобілів збільшився до 2676 од., тоді як за весь 2016 рік у країну було ввезено 2274 од.

За оцінкою відомства, за відсутності митних платежів імпортери заощаджуватимуть понад 20% вартості.

"Наприклад, якщо зараз під час ввезення вживаного бюджетного електрокара Nissan Leaf 2016 випуску, оформленого ДФС із вартістю $5,6 тис., імпортером було сплачено понад 34,3 тис. грн, то з нового року імпортери заощадять понад 20% коштів за рахунок відсутності митних платежів. З новою Tesla S, мінімальна митна вартість якої становить $103,6 тис., зараз необхідно сплатити майже 566,5 тис. грн митних платежів", - вважають у ДФС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА