13:41 23.10.2017

Міненерговугілля в листопаді створить "Національну вугільну компанію"

2 хв читати
Міненерговугілля в листопаді створить "Національну вугільну компанію"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України реорганізує і зіллє державні вугільні підприємства в новостворене держпідприємство "Національна вугільна компанія" (НВК), на яке до кінця року буде переоформлено всі дозвільні документи.

Відповідна норма передбачена планом заходів на 2017 рік з реалізації Концепції реформування та розвитку вугільної промисловості на період до 2020 року, які уряд оформив розпорядженням №733 від 24 травня і зміг опублікувати у своїй газеті "Урядовий кур'єр" лише 21 жовтня.

Згідно з документом, до кінця року передбачається також оптимізувати структуру відокремлених підрозділів "Національної вугільної компанії", зокрема створити проектно-науковий центр і сервісно-технічний центр з обслуговування та ремонту обладнання, а також ліквідувати непрофільні активи, здійснити інвентаризацію наявного технологічного потенціалу вугільних підприємств і передати об'єкти соцсфери на баланс місцевих бюджетів.

Намічено, що до початку наступного року буде розроблено комплексну програму роботи вугільних підприємств із визначенням переліків перспективних і неперспективних шахт, що підлягають ліквідації.

Окрім того, план заходів передбачає внесення правок до держбюджету-2017 для виділення додатково 800 млн грн на модернізацію і технічне переоснащення шахт і 100 млн грн - на придбання засобів індивідуального та колективного захисту.

Уряд також схвалив розробку законопроекту про оподаткування підприємств вугільної галузі.

Як повідомлялося, Концепція передбачає збільшення видобутку вугілля на вугільних держпідприємствах у 2017 році до 6,3 млн тонн, у 2018 році - до 8,7 млн тонн, а в 2019 та після - понад 10 млн тонн порівняно з 5,8 млн тонн у 2016 році, 6,7 млн тонн у 2015 році і 7,8 млн тонн - у 2014 році.

Державний вугільний сектор торік отримав 2,5 млрд грн збитків від виробництва вугілля, які частково були покриті бюджетною підтримкою в 1,2 млрд грн. У 2015 році за збитків у 2,5 млрд грн бюджетна підтримка становила 1,372 млрд грн, а ще роком раніше за збитків у 5 млрд грн підтримка сягнула 4,1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА