14:00 31.01.2021

Сергій Токарєв: Більшість учасниць STEM is FEM обирають IT та медицину для навчання

2 хв читати
Сергій Токарєв: Більшість учасниць STEM is FEM обирають IT та медицину для навчання

Благодійний освітній проєкт STEM is FEM зробив зріз діяльності за півтора року існування: як вплинула на дівчат участь у безкоштовних навчальних заходах? Про це розповів ініціатор STEM is FEM, інвестор Refaceта IT-бізнесмен Сергій Токарєв.

За його словами, в активі проєкту вже 8 повноцінних навчальних модулів зі STEM-спеціальностей, безліч майстер-класів та вебінарів. А участь у заходах взяли сотні старшокласниць з усієї України.

Організатори STEM is FEM опитали екс-учасниць про те, як освітні заходи вплинули на їхній світогляд.

«Переважна більшість дівчат, що вже закінчили школу, та поступили у внз, обрали STEM-факультети. Це 88%. Більшість з них обрали для себе сферу IT, біологію та медицину. Із тих дівчат, що ще навчаються у середніх навчальних закладах, 71% планують обрати для себе STEM-спеціальність. Найпопулярнішими є комп’ютерні науки, у них зацікавлений 21% респонденток», – розповідає Сергій Токарєв.

89% респонденток відповіли, що участь у проєкті істотно вплинула на їхній вибір майбутньої професії. Третина дівчат отримала переконливі докази на користь свого вибору, по чверті – більш точно зрозуміли, ким саме хочуть стати в обраній галузі та зацікавились новою спеціальністю, а 8% навіть докорінно змінили своє рішення щодо обраної професії.

Більше за все на дівчат впливали мотиваційні виступи успішних жінок з різних сфер та профільні лекції від спікерок, які представляли певну STEM-галузь на модулях. Також важливою складовою виявилися практичні завдання. Під час їх виконання, розповіли респондентки, вони відчули, що це саме та діяльність, якою вони воліють займатися у житті.

На питання, які теми ви б обрали для наступних модулів, дівчата відповіли так: космос - 19%, ІТ -15%, по 9% веб-дизайн та біотехнології, 8% - економіка ті фінанси.

Організатори зауважили, що більшість із бажаних тем, а саме ІТ, космос, фармапромисловість та фінанси, вже є у розкладі модулів на цей рік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА