13:28 19.03.2014

Лубківський пропонує перенести Євробаскет в Україні на 2017 рік

2 хв читати

Директор турніру Євробаскет-2015 Маркіян Лубківський пропонує перенести проведення чемпіонату Європи з баскетболу в Україні на 2017 рік.

"З огляду на об'єктивні форс-мажорні обставини, я вважаю, що наша держава в особі уряду та Федерації баскетболу має повне право звернутися до ФІБА-Європа з пропозицією надати Україні можливість проведення турніру в 2017 році, а чемпіонат-2015 довірити якійсь з європейських країн або кільком із них. Так буде чесно і справедливо, враховуючи те, що вже зроблено значну частину підготовки: розпочато будівництво арен, які можуть стати "білими слонами", якщо їх недобудувати, виконано величезну організаційну роботу, яка також не повинна пропасти", - наводить його заяву прес-служба місцевого оргкомітету "Євробаскет-2015" у середу.

М.Лубківський вважає, що в нинішніх надскладних економічних і політичних умовах неможливо нормально готуватися до проведення чемпіонату. "Першим і головним несприятливим чинником є агресія Росії стосовно України, яка викликала нестабільність і загрожує безпеці південно-східних регіонів України. Це, у свою чергу, вимагає від України перегляду пріоритетів свого порядку денного, а, отже, концентрації політичного та економічного ресурсу для збереження своєї територіальної цілісності і навіть незалежності", - зазначив він.

Другим несприятливим чинником для підготовки до Євробаскету-2015 є, на його думку, складна економічна ситуація в Україні та необхідність вирішення непростих і більш пріоритетних питань соціального характеру. "Стало очевидним, що сьогодні наша держава не може собі дозволити ані підтримки приватних інвесторів, які будують багатофункціональні арени, ані профінансувати підготовчі роботи, які входять у сферу її відповідальності. Крім того, місцевий організаційний комітет уже відчуває брак часу для повноцінної підготовки турніру", - наголосив М.Лубківський.

Директор Євробаскету-2015 сподівається, що найближчим часом буде врегульовано всі економічні та політичні питання і ситуація в Україні стабілізується, що дасть змогу державі та приватним інвесторам опрацювати нову модель взаємодії та завершити будівництво арен.

"Таке рішення, врешті-решт, відповідатиме і стратегії зближення України з Європою: не забрати турнір, а надати Україні, яка сьогодні бореться за своє європейське майбутнє, можливість стабілізувати внутрішню ситуацію й успішно реалізувати цей європейський спортивний проект", - підсумував М.Лубківський.

Як повідомлялося, 18 грудня 2011 року Україна отримала право на проведення фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. На проведення матчів турніру претендують Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків та Львів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА