15:41 05.03.2014

ФІБА-Європа не ухвалюватиме 22-23 березня жодних рішень про Євробаскет-2015, заявляє Лубківський

2 хв читати
ФІБА-Європа не ухвалюватиме 22-23 березня жодних рішень про Євробаскет-2015, заявляє Лубківський

Директор турніру Євробаскет-2015 у Україні Маркіян Лубківський заявляє, що ФІБА-Європа не ухвалюватиме жодних рішень про долю чемпіонату на своєму засіданні 22-23 березня в Мюнхені.

"Незважаючи на інформацію, яка з'являється в ці дні, перш за все, в російських ЗМІ, жодних рішень з приводу Євробаскет-2015 ФІБА-Європа на засіданні правління 22-23 березня ухвалювати не буде. Таку позицію керівництво ФІБА-Європа підтвердило під час нашої недавньої зустрічі в Мюнхені", - наводить його слова прес-служба місцевого оргкомітету "Євробаскет-2015" у середу.

Водночас М.Лубківський підтвердив, що на засіданні обговорюватимуть стан підготовки до Євробаскет-2015 і ситуацію в Україні, а також місце проведення до 18 чемпіонату Європи 2014 серед чоловіків (Дивізіон В). "Сьогодні тривають дискусії, чи варто, з урахуванням складної ситуації з безпекою, проводити юнацький турнір влітку в Донецьку. Саме щодо цього турніру ФІБА-Європа має намір ухвалити рішення 22-23 березня", - повідомив він.

М.Лубківський зазначив, що ФІБА-Європа дотримується дуже толерантної і прихильної позиції стосовно України. "Керівники ФІБА-Європа з розумінням ставляться до тих проблем, з якими стикається Україна сьогодні у зв'язку з діями Російської Федерації".

"Хочу також зауважити, що офіційні представники ФІБА-Європа, зокрема, керівник департаменту зі зв'язків з громадськістю Сакіс Контос не давав жодних заяв чи коментарів російському інформаційному агентству ІТАР-ТАРС про наміри ФІБА-Європа щодо Євробаскет-2015. Керуватися слід офіційною інформацією, що викладена на офіційному сайті європейської асоціації баскетбольних федерацій та є єдино достовірною", - зазначив директор Євробаскету-2015.

Він також звернув увагу, що президент Федерації баскетболу України Олександр Волков нікуди не зник, як про це повідомляють деякі ЗМІ. "Він займається справами федерації і закликав спортивну громадськість Росії не допустити військового безумства", - зазначив М.Лубківський .

У МОК "Євробаскет- 2015" вказали, що 3 березня ІТАР-ТАСС поширив інформацію про те, що ФІБА-Європа 22 березня нібито ухвалюватиме рішення про збереження права для України проводити у себе чемпіонат. Цю новину далі поширили російські та європейські ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА