10:00 30.06.2023

Майбутнє України базуватиметься на безпеці, зайнятості та економічному розвитку

3 хв читати
Майбутнє України базуватиметься на безпеці, зайнятості та економічному розвитку

Київ, 30 червня 2023. Впевненість українців в майбутньому залежатиме від вирішення декількох важливих проблем – безпеки, наявності робочих місць, економічного розвитку країни. Крім цього, не можна забувати про культурний розвиток, який повинен стати "точкою збірки" для українців та зацікавити міжнародну культурну спільноту. Під час "Форуму Майбутнього. Чи є спільне майбутнє в українців?" експерти відзначили різні важливі аспекти, з яких повинно складатися майбутнє нашої держави. 

Головне питання на сьогоднішній день – це забезпечення безпеки та припинення війни. Без цього неможливо повернути більшість українців додому та зробити нашу країну привабливою для іноземних інвесторів. Але вже зараз потрібно думати про розвиток економіки, створення нових робочих місць та розробку нової політичної моделі, яка залучить максимальну кількість громадян до участі в політиці.

"Для того, щоб на Батьківщину почали повертатись українці, потрібно проводити політику, яка забезпечить їх базові потреби: робота, безпека, впевненість у майбутньому.  Для цього у першу чергу держава має забезпечити швидку реалізацію критеріїв для набуття членства в НАТО і ЄС, які передбачають забезпечення особистої свободи й інших невід’ємних прав людини, виборної демократії, верховенстві права, рівності громадян перед законом, вільного підприємництва, демонополізацію політики і бізнесу, подолання корупції – цінностей, на яких базується євроатлантична єдність і які є органічно українськими", - вважає Павло Жовніренко, голова Правління ГО "Центр Стратегічних Досліджень".

"Ми бачимо появу нової української економіки, метою якої буде формалізація в Україні інституту виплат "республіканської частки" на особистий рахунок кожного українця (з розрахунку: на всіх українців мільйонна рівна частина - від та за використання національного багатства України.) Ми припускаємо, що один цей крок здатний кардинально змінити логіку економічних процесів та значно збільшити можливості системного зростання економічного суверенітету українців, що на нашу думку, точно зробить Україну більш привабливою як для нас, українців, так і для бажаючих, щоб у них стало як у нас...", - розповів В’ячеслав Богуславский, громадський діяч.

"Україна може напрацювати нову інфраструктуру для учасницької демократії, через нові форми та зміст політичної участі громадян, в тому числі через нову фінансову модель політичного процесу.

Це буде цікаве явище для політиків, політологів, економістів та громадянського суспільства старих демократій", - зауважив Руслан Рохов, політолог.

"Культурна політика, що сприятиме розвитку актуальних мистецьких практик в усіх галузях, від поп-музики до сучасного мистецтва, від народних ремесел до моди, сприятиме не лише поверненню наших співвітчизників до України, але й цікавості України для міжнародної культурної спільноти. Київ має всі шанси стати однією зі світових мистецьких столиць, але надважливою є культурна децентралізація. Не буває забагато мистецьких фестивалів, форумів і нагород", - переконаний Костянтин Дорошенко, критик, куратор сучасного мистецтва.

Довідка:

Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування є неприбутковою громадською організацією, що опікується питаннями та проблемами, пов’язаними з працевлаштуванням за кордоном громадян України. Членами асоціації є незалежні приватні компанії, що надають послуги у сфері міжнародного працевлаштування. Асоціація існує заради координації зусиль всіх учасників ринку працевлаштування за кордоном та ефективного захисту інтересів українських працівників, що працюють за межами України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші кроки до власної справи: що потрібно для того, щоб стати підприємцем

Посол Корнійчук: Україну та Ізраїль обʼєднують не лише спільні цінності, а й спільні вороги

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА