16:35 03.10.2017

Україна вимагає доступу міжнародних гуманітарних місій на Донбас

2 хв читати

Міжнародні гуманітарні місії мають невідкладно отримати доступ до окупованих територій Донбасу, заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко за підсумками спільної з головою парламентського комітету із закордонних справа Ганною Гопко зустрічі з координаторами гуманітарних проектів ЄС.

"Захоплений РФ Донбас залишається повністю закритим для міжнародних гуманітарних місій, зате туди, з порушенням українського законодавства, протягом трьох років увірвалися близько 70 так званих "гумконвоїв" РФ. Україна вимагає негайного доступу саме міжнародних гуманітарних місій на окуповані території", - написала І. Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За її словами, гуманітарна та екологічна ситуація в зоні конфлікту залишається складною, переселенці найбільше потребують вирішення питань житла і робочих місць "і саме в цих сферах ми потребуємо найбільшої підтримки наших партнерів".

"Глава Представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі разом із колегами розповіли про спільний план ЄС гуманітарного розвитку (Joint Humanitarian - Development Framework), що передбачає реалізацію комплексних заходів допомоги цивільному населенню, яке постраждало по обидві лінії розмежування. Плануємо, що в листопаді ми запросимо європейських колег на неформальну парламентську мінську платформу, щоб депутати могли приєднатися до обговорення загального гуманітарного плану ЄС", - написала І.Геращенко.

При цьому, за її словами, європейські партнери зазначають, що без стабілізації ситуації на Донбасі, "без стійкого миру і дотримання режиму тиші", гуманітарна ситуація в регіоні залишатиметься складною.

І.Геращенко розповіла, що під час зустрічі було обговорено гуманітарний план розвитку ЄС, спрямований на реалізацію гуманітарних і інфраструктурних проектів для підтримки постраждалих від конфлікту на Донбасі.

У зустрічі також взяли участь директор Департаменту з питань відносин з РФ, країнами Східного партнерства, Середньої Азії та ОБСЄ, ЄСВС Люк Девін, керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер, керівник сектору з питань співпраці Групи підтримки України Стефан Шльонінг, політичний радник представництва ЄС в Україні Піт Блонд, керівник офісу ECHO (з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги) Са Юель Марі-Фанон, керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, представники місії SGUA (Європейської групи підтримки України) Андреа Хохубер, Надія Вертебна і Софія Попов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА