17:24 02.09.2017

У "БПП" пов'язують рішення про введення біометричного контролю з активністю міжнародного тероризму і діями РФ

2 хв читати
У "БПП" пов'язують рішення про введення біометричного контролю з активністю міжнародного тероризму і діями РФ

Посилення контролю над в'їздом/виїздом з України іноземців, зокрема пропуск їх за біометричними паспортами, необхідні зважаючи на активний міжнародний тероризм, а також спроби Росії дискредитувати Україну за допомогою відправки своїх диверсійних груп і кримінальних елементів, пояснює народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка Ірина Фриз.

"Указ президента №256/2017 є реакцією на погіршення ситуації з безпекою і актуалізацію загроз для національної безпеки України", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Політик пояснила, що відзначається висока активність Росії у питанні направлення диверсійних груп і кримінальних елементів в Україну, мета яких – дестабілізація обстановки в державі, підвищення напруження в суспільстві та вчинення терактів.

"Ми розуміємо, що Кремль ставить за мету створити умови для дискредитації України в Європі і скасування безвізового режиму", - наголосила депутат.

При цьому І.Фриз зазначила, що рішення щодо удосконалення процедури пропуску іноземців через український кордон викликано ще й активністю міжнародного тероризму.

"Україна перебуває на шляху потенційного руху радикальних елементів зі Сходу на Захід. Політика Кремля при цьому сприяє їх транзиту в Європу, що ставить перед Україною завдання підвищити вимоги контролю до осіб, які в'їжджають в Україну з країн із високою міграційною та терористичною небезпекою", - сказала вона.

Народний депутат також заявила, що Євросоюз зробив важливий крок довіри щодо імплементації Угоди про асоціацію з Україною, яка, у свою чергу, має гарантувати безпеку кордонів і запобігти сценарію, за якого українську територію можуть використовувати для дій іноземних злочинних, терористичних і диверсійних груп.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко указом від 30 серпня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня 2017 "Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України", яким з 2018 року вводиться система фіксації біометричних даних осіб.

Цей указ набув чинності в суботу, 2 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА