17:17 02.09.2017

До запровадження віз із РФ в'їзд в Україну для росіян без біометричних паспортів слід унеможливити – Фриз

2 хв читати
До запровадження віз із РФ в'їзд в Україну для росіян без біометричних паспортів слід унеможливити – Фриз

Для громадян Росії до введення візового режиму з цією країною має бути неможливий в'їзд в Україну без біометричного закордонного паспорта, вважає народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Фриз.

"До введення візового режиму з РФ для громадян цієї країни має діяти принцип: немає біометричного паспорта – в'їзд в Україну неможливий. Сподіваюся, що через кілька місяців ми вже протестуємо цю систему. Всі подальші рішення щодо пропускного режиму на кордоні, зокрема з РФ, будуть ухвалюватися з урахуванням ситуації з безпекою та подальшої політики Кремля", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

І.Фриз нагадала, що указ президента передбачає введення режиму попереднього електронного повідомлення іноземцями та особами без громадянства на в'їзд в Україну.

"Це дасть змогу аналізувати дані про осіб, які намагаються перетнути кордон України, завчасно і забороняти в'їзд деяким з них з міркувань безпеки", - наголосила вона.

Політик пояснила, що іноземець попереджатиме про намір та мету в'їзду в Україну, а державні органи опрацьовуватимуть інформацію і прийматимуть рішення про те, чи давати дозвіл на перетин кордону.

Водночас вона нагадала, що іноземці, зокрема громадяни Російської Федерації, будуть перетинати український кордон виключно за закордонними паспортами з безконтактним електронним носієм, таким чином, надаючи держорганам України свої біометричні дані.

"Це важливо з точки зору безпеки, обміну інформацією з правоохоронними органами ЄС, запобігання та розслідування злочинів", - підсумувала І.Фриз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА