14:55 13.06.2017

У парті "Наш край" вимагають від уряду повернути контроль за цінами

2 хв читати
У парті "Наш край" вимагають від уряду повернути контроль за цінами

Партія "Наш край" вимагає від Кабінету Міністрів України повернути регулювання цін на продукти харчування першої необхідності, йдеться в зверненні до уряду, направленому співголовою "Нашого краю" Сергієм Кальцевим.

Як повідомляє у вівторок прес-служба партії, на думку С.Кальцева, уряд зобов'язаний контролювати ціни на продукти першої необхідності.

"Не захистивши вразливі прошарки населення: пенсіонерів, малозабезпечених громадян та інших не можна відпускати ціни на продукти. Партія "Наш край" вимагає від уряду скасувати постанову і не відмовлятися від регулювання цін на продукти харчування першої необхідності", - зазначив С.Кальцев.

За його словами, чиновники помилково вважають, що без державного регулювання ціни не зростатимуть. "Однак факти свідчать про те, що уряд вводить людей в оману: ціни ростуть швидше, ніж інфляція. Так, ціни на хліб і хлібобулочні вироби за три експериментальні місяці 2016 року зросли більше, ніж за інші місяці минулого року. У 2017 році ціни продовжують рости ", - зазначив С.Кальцев.

Співголова партії "Наш край" зазначив, що середня українська сім'я витрачає на продукти харчування 57% доходів.

"У сім'ях з низькими доходами витрати на харчування ще більше - до 80%. Це рівень часів Середньовіччя. За міжнародними критеріями продовольча небезпека настає, коли витрати на продукти харчування перевищують 60%", - повідомив він.

Також партія "Наш край" вимагає від уряду переглянути політику щодо змови монополістів: виробників і торгових мереж. "Держава має боротися з монопольним впливом на ціни", - резюмував С.Кальцев.

У партії нагадали, що з 1 липня 2017 року набуває чинності постанова від 7 червня 2017 №394, що скасовує державне регулювання цін на товари та послуги в сфері виробництва і реалізації продовольчих товарів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА