16:30 11.03.2017

Реалізація будь-якого з "мирних планів" для України призведе до цілковитої втрати країни, переконаний Горбулін

2 хв читати
Реалізація будь-якого з "мирних планів" для України призведе до цілковитої втрати країни, переконаний Горбулін

Спроба втілення у життя будь-якого із запропонованих останнім часом "мирних планів" щодо ситуації в Україні обернеться масштабною політичною кризою, здатною привести українську державність до краху, переконаний директор Національного інституту стратегічних досліджень, академік НАНУ Володимир Горбулін.

У своїй статті для тижневика "Дзеркало тижня. Україна" (ZN.UA) В.Горбулін зазначає, що автори таких ініціатив є агентами впливу Москви різного рівня залученості та підготовленості, а їхня реальна мета полягає в дискредитації України і підрив її національної єдності. "Нам пропонують "забути про Крим", "провести вибори під наглядом російських військ", "примиритися і не розбурхувати громадськість" - цих планів ставатиме дедалі більше. І мета цих планів - переконати західних партнерів у тому, що рішення існують - просто "незговірлива" Україна не хоче їх шукати", – зазначає експерт.

На думку В.Горбуліна, рівень агентів, яких пускає в хід Кремль, залишає багато бажати. "Один - колишній фінансовий махінатор з такою строкатою політичною кар'єрою, якій міг би позаздрити Остап Бендер. Інший - по суті екс-олігарх, який хоче повернутися в "велику гру". Американські "миротворці" теж нітрохи не кращі. Засвітилися в благородній справі "принести Україні мир" ціною українського ж Криму американські юристи, при найближчому розгляді виявляються з такими "плямами на сонці", що радше нагадують іншого "відомого юриста" і "друга України" - Володимира Жириновського", – йдеться в статті.

Директор НІСД зазначає, що будь-яка спроба "домовитися" з агресором спричинить для України тяжкі наслідки. "Реальним результатом реалізації будь-якого з цих "планів" стане втрата нами не частини України, не "окремих районів", а всієї країни. Цілком. Бо будь-яка спроба "домовитися" з агресором (навіть опосередковано) призведе до масштабної політичної кризи", – підсумовує В.Горбулін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА