15:24 27.02.2020

Горбулін виступає за пріоритетність ракетних програм у держоборонзамовленні, запропонував створити майданчик для комунікації влади з експертним середовищем

2 хв читати
Горбулін виступає за пріоритетність ракетних програм у держоборонзамовленні, запропонував створити майданчик для комунікації влади з експертним середовищем

Ракетні програми мають бути пріоритетними в державному оборонному замовленні, заявив глава наглядової ради Українського інституту досліджень безпеки та перший віце-президент Національної академії наук України Володимир Горбулін.

"Я, безумовно, вважаю, що бронетехніка сьогодні нашій країні необхідна: це наш передній край... Але треба жити з тим, щоб мати ракетне озброєння, яке може зупинити противника, друге - захистити наше повітря, яке незахищене, і третє - захистити наші морські кордони, які незахищені. Я думаю, що просто необхідно підвищити рівень або відсоток державного оборонного замовлення, в якому ракетні програми мають бути пріоритетом", - сказав він на круглому столі "Ключові акценти в розвитку оборонного потенціалу України" в Києві в четвер.

Також Горбулін звернув увагу на те, що Україна має можливості здійснити модифікацію експортного варіанту оперативно-тактичного ракетного комплексу "Грім-2", що значно посилило б ефективність українського озброєння.

"На моє переконання, якщо ракетні програми не є ключовими для держави, яка наполегливо будує ракетний щит стримування, то в нас щось не так із пріоритетами", - наголосив він.

Крім того, Горбулін заявив про дефіцит зовнішньої експертизи в українській владі та необхідність створити на базі Офісу президента або Ради національної безпеки та оборони України майданчик для комунікації влади з експертами.

"Вважаю за можливе створити на базі Офісу президента України або на базі РНБО ... майданчик для комунікації влади з експертним середовищем. Це допомагало б знаходити більш виважені рішення з урахуванням того, що в нас постійно і часу бракує, і грошей. До такої експертної ради могли б увійти кілька експертних інститутів, представники Академії наук, промислових об'єднань, тому що відчувається сильний розрив, у нас немає чіткої лінійки Міністерство оборони - Генеральний штаб - промисловість - інститут Академії наук", - резюмував він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив з президентом Фінляндії оборонну співпрацю та будівництво укриттів

Посли ЄС 8 травня розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА