16:20 06.10.2016

БПП може прийняти рішення про вільне голосування за введення візового режиму з РФ, припускає Фріз

3 хв читати
БПП може прийняти рішення про вільне голосування за введення візового режиму з РФ, припускає Фріз

У парламентській фракції партії "Блок Петра Порошенка" не виключають, що питання про введення візового режиму з Російською Федерацією депутати фракції голосуватимуть у вільному режимі, заявила парламентарій від фракції Ірина Фриз.

"Про введення візового режиму з РФ. Як автор постанови про тимчасове припинення акредитації журналістів і технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України, а також про денонсацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів, хочу зазначити, що моя особиста позиція полягає в підтримці введення візового режиму з РФ", - написала І. Фріз на своїй Facebook-сторінці в четвер удень.

При цьому вона зазначила, що має особистий досвід проходження проекту угоди про денонсацію, який мала відкликати через аргументи Мінкульту і МЗС.

"Тобто, перш ніж щось денонсувати або вводити, бажано брати до уваги всі обставини, факти і аргументи, щоб прийняте рішення було адекватним, а не популістично-маргінальним. Я навіть не хочу згадувати дані останніх соціологічних досліджень з приводу візового режиму з РФ, вони всі є у відкритому доступі. Той, хто хоче розібратися в настроях суспільства, не обмежуючи свого бачення лише гучними політичними заявами, зрозуміє ставлення до цього людей, а також зможе з'ясувати, що воно не входить навіть у десятку актуальних питань для українців", - зазначила І. Фріз.

"Рішення прийматиме фракція, але не виключено, що після детального обговорення цього питання на засіданні фракції, заслуховування позиції МЗС, може бути прийнято рішення про вільне голосування, адже, наприклад мною, рішення з цього приводу вже прийнято. Але це - моя особиста позиція", - резюмувала народний депутат.

У свою чергу народний депутат від фракції "Блок Петра Порошкенка", голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що голосуватиме за звернення парламенту до уряду про припинення безвізового режиму з РФ.

"Я голосуватиму за рекомендацію ввести візовий режим з РФ. Це надасть можливість уникнути сотень необґрунтованих арештів українських громадян в Росії. Це допоможе закрити схему залучення української молоді до наркотрафіку шляхом обману, про що писав Геннадій Афанасьєв (звільнений з РФ український політв'язень – ІФ). Це надасть можливість краще фільтрувати небажаних персон з Росії. Так, потрібен перехідний період. Дорожню карту можна розробити разом з МЗС. Але час вдатися до такого кроку вже настав", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше в четвер нардеп з фракції Олексій Гончаренко заявив, що "Блок Петра Порошенка" прийняв рішення не голосувати за постанову Верховної Ради про звернення до Кабінету Міністрів з вимогою припинити дію угоди між урядами України та Російської Федерації про безвізові поїздки для громадян двох країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА