17:26 06.10.2015

"Наш край": Губернатори-кандидати в списках - прямий шлях до фальсифікацій

2 хв читати
"Наш край": Губернатори-кандидати в списках - прямий шлях до фальсифікацій

Голови обласних державних адміністрацій-кандидати до місцевих рад та їхні заступники мають відмовитися від участі в місцевих виборах або скласти із себе повноваження, щоб запобігти використанню адмінресурсу під час передвиборної кампанії, заявляють у партії "Наш край".

Як зазначено в оприлюдненій у вівторок заяві партії, всі учасники виборчої кампанії мають перебувати в рівних умовах. Водночас на сьогодні до обласних рад різних регіонів країни балотуються 16 губернаторів і 37 їхніх заступників. "Вони не дозволять собі програти, а значить - використовуватимуть адмінресурс та інші технології отримання голосів на виборах", - заявили в "Нашому краї".

У партії упевнені, що чиновники мають скласти свої повноваження заради чесної участі у виборах або відмовитися від участі в перегонах.

У політсилі стверджують, що участь у виборах губернаторів та їхніх заступників - прямий шлях до фальсифікацій з боку влади. "Ганебною практикою нинішніх виборів стало те, що виборчі списки деяких парламентських партій до обласних рад очолюють нинішні голови облдержадміністрацій та їхні заступники. Ми вимагаємо від усіх голів обласних адміністрацій та їхніх заступників, які беруть участь у місцевих виборах, скласти свої повноваження і тим самим запобігти використання адмінресурсу на виборах", - заявили в "Нашому краї".

Згідно з оприлюдненими сьогодні даними Громадянської мережі "ОПОРА", на виборах депутатів обласних рад кандидатами стали 16 голів обласних державних адміністрацій (Вінницької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської, Волинської, Львівської, Київської). В усіх регіонах, де відбуваються вибори до обласних рад (зокрема в Донецькій та Луганській областях), в депутати обласних рад балотуються 37 перших заступників та заступників губернаторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА