17:45 14.05.2014

Ахметов вважає найбільш правильним шляхом децентралізацію влади в Україні

2 хв читати
Ахметов вважає найбільш правильним шляхом децентралізацію влади в Україні

Бізнесмен Рінат Ахметов знову виступає за єдину Україну та вважає децентралізацію влади шляхом внесення змін до Конституції найбільш правильним шляхом вирішення ситуації в Донбасі.

"Це єдиний правильний шлях: це зміна в Конституції, децентралізація влади. Це тоді, коли влада з Києва переходить у регіони. Це тоді, коли владу не призначають, а обирають. І це тоді, коли місцева влада бере відповідальність за сьогодення і майбутнє перед людьми", - йдеться в заяві Р.Ахметова на сайті належної йому групи СКМ у середу.

Коментуючи сценарій Донецької народної республіки, бізнесмен зазначив, що її ніхто в світі не визнає. Він нагадав, що структура економіки регіону - це вугільна промисловість, металургія, енергетика, машинобудування, хімічна промисловість та сільське господарство і всі суміжні підприємства, які пов'язані з цими галузями.

"Ми потрапимо під величезні санкції, ми не зможемо ні продавати, ні виробляти. Це означає зупинку виробництво, це означає безробіття, це означає бідність", - наголосив Р.Ахметов.

На його думку, сценарій приєднання до Росії також не потрібен ані Росії, ані Донбасу. "І від цього не виграє ні Росія, ні Донбас. Ми потрапимо під величезні санкції, і так само ми не зможемо ні продавати, ні виробляти свою продукцію. Це означає економічний спад, безробіття і бідність", - зазначив бізнесмен.

Розповідаючи про четвертий сценарій: залишити все, як є, коли вся влада в Києві, а регіони розвиваються за залишковим принципом, Р.Ахметов сказав: "Цей шлях вичерпав себе, він не має права на майбутнє".

Бізнесмен зазначив, що сьогодні в Донбасі оселився страх: і люди закривають магазини, закривають офіси, виїжджають з міста, на вулицях стріляють і вбивають людей.

"Ми живемо в біді. А я хочу, щоб Донбас і кожен житель нашого регіону були щасливими. А що таке щастя? Щастя - це тоді, коли мир над головою", - зазначив він, висловивши переконання, що щасливим Донбас може бути лише в єдиній Україні.

"Щастя - це тоді, коли нас поважають. Поважають нашу історію, шанують нашу пам'ять, поважають нашу мову, шанують наші свята, поважають наші традиції і поважають наші амбіції - наші амбіції на краще життя", - сказав Р.Ахметов.

Бізнесмен додав, що щастя - це сильна економіка, створення нових робочих місць, гідна зарплата і гідне життя.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Більшість українців за те, щоб Зеленський залишався президентом до кінця воєнного стану, проти 22% - соцопитування КМІС

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА