12:56 04.04.2014

Ярош обіцяє повернути Україні ядерний статус, ліквідувати російську агентурну мережу й дозволити носіння зброї

2 хв читати

Лідер партії "Правий сектор", кандидат у президенти України Дмитро Ярош оприлюднив свою програму, в якій обіцяє "зупинити російську агресію", "навести лад у країні", провести "прискорену економічну модернізацію" і внести нововведення в зовнішню політику України.

"Ми маємо завершити українську національну революцію. Наша головна мета - злам кримінально-олігархічних моделей і встановлення соціально орієнтованої держави з дієвим ринковим господарством і абсолютно новою ефективною структурою влади. Ми робимо європейський цивілізаційний вибір і дамо відсіч кремлівському неоколоніалізму", - йдеться в передвиборній програмі Д.Яроша, оприлюдненій на сайті Центральної виборчої комісії.

Серед першочергових дій лідера "Правого сектора" в разі його перемоги буде "зупинення російської агресії": збільшення втричі видатків на армію, її переозброєння, відновлення ядерного статусу України, налагодження співпраці зі США і Великою Британією - гарантами безпеки та територіальної цілісності України.

Також серед заявлених дій - повна мобілізація, розгортання професійної армії, Національної гвардії, територіального ополчення, заборона трансляції антиукраїнських ЗМІ, всебічна допомога кримськотатарському народу, держпідтримка біженців, захист прав громадян України на окупованій території та "знищення російської агентурної мережі на території України, ліквідація всіх проявів сепаратизму".

Також Д.Ярош заявляє про намір оновити особовий склад силових органів, забезпечити справжню незалежність суддів, широко ввести інститут суду присяжних, позбавити прокуратуру права вести досудові слідства, створити муніципальну міліцію та організувати виборність шерифів, а також дозволити громадянам носіння вогнепальної зброї.

Політик також обіцяє оптимізувати держапарат шляхом люстрації та атестації чиновників, зменшення втричі й організацію прозорої роботи державного апарату, а також упровадження електронного управління і демократичних процедур.

Для "прискореної економічної модернізації" України Д.Ярош пропонує обмежити втручання держави в економічні процеси, зупинити відплив капіталів, зменшити кількість податків до трьох - з доходів фізичних осіб (10%), на прибуток (7%), на інвестиційну діяльність (5%), організувати енергетичну незалежність країни шляхом упровадження енергозбережних технологій, альтернативної енергетики, диверсифікації джерел енергопостачання.

У зовнішній політиці України Д.Ярош пропонує ввести нові принципи: взаємовигідна співпраця з Європейським Союзом у рамках угоди про асоціацію, забезпечення безвізового в'їзду громадян України на територію ЄС і офіційного працевлаштування в країнах ЄС, взаємодія з НАТО та іншими структурами міжнародної безпеки з метою відвертання зовнішніх загроз, пріоритетна всебічна співпраця з країнами Балтійсько-Чорноморського регіону Європи, поглиблення торговельно-економічної співпраці зі США, Китаєм, країнами Південно-Східної Азії та арабського світу, а також завершення демаркації та делімітації кордону України.

Президентські вибори в Україні призначено на 25 травня 2014 року. Зареєстровано 23 кандидатів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА