16:14 25.02.2014

"Правий сектор" і "Спільна справа" вимагають замінити склад ЦВК і змінити виборче законодавство

1 хв читати

Громадський рух "Спільна справа" та рух "Правий сектор" вимагають повної заміни складу Центральної виборчої комісії, зміни виборчого законодавства і покарання всіх організаторів фальсифікацій попередніх виборів в Україні.

"Злочинний корумпований склад ЦВК необхідно повністю замінити, до нього мають увійти люди не від партій, а від моніторингових громадських організацій "ОПОРА", "Спільна справа" та інші, які здійснювали народний контроль за виборами в минулі роки, і могли б гарантувати чесні та прозорі вибори", - йдеться в заяві, зачитаній на прес-конференції у вівторок в будівлі ЦВК активістом "Спільна справа" Олександром Шевченком.

Він зазначив, що організації пропонують провести зміни до законодавства шляхом залучення до його розробки представників громадських організацій із подальшим експертним висновком Венеціанської комісії, "особливо замінити виборчу систему парламенту на пропорційну з відкритими списками, змінити прохідний бар'єр".

Активісти також вимагають провести розслідування та покарати всіх організаторів і учасників фальсифікацій попередніх виборів, люстрацію виборчих комісій.

О.Шевченко зазначив, що активісти "Спільної справи" і "Правого сектора" перебуватимуть у приміщенні ЦВК під час всієї майбутньої президентської кампанії, щоб контролювати процес і гарантувати прозорість виборів та недопущення фальсифікацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА