13:22 27.12.2013

Майбутнє України в побудованому укрупненому геополітичному утворенні на території Євразії - експерти МГР "ОКЕАН"

2 хв читати

Найраціональнішим шляхом розвитку України є побудова відносин у форматі Євразійського простору, запевняють експерти міжнародного громадського руху "Відкрита конфедерація європейських і азіатських народів" (ОКЕАН).

Євросоюз, зазначив у п'ятницю на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" керівник експертної ради при МГР ОКЕАН Володимир Шевченко, виявився "неконкурентоспроможним об'єднанням" на світовій арені.

"Треба створювати велике, укрупнене геополітичне утворення на території Євразії, яке включить усі країни європейські - і Євросоюзу, і країни, що не входять до нього, і країни пострадянського простору. Складання цього потенціалу дасть можливість вийти на конкурентні основи з іншими геополітичними центрами сили", - сказав він.

Експерт водночас наголосив, що політикам в Україні, очевидно, вигідно було робити вигляд лише про категоричний вибір між векторами взаємодії. "Це дуже вигідно з політичної точки зору. Таким чином політики робили собі рейтинги - вони робили їх на конфронтації", - констатував В.Шевченко.

"Ідеї, які було розроблено саме у рамках нашого громадського руху, унікальні, тому що в політичному просторі України ще два місяці тому не існувало тих формул, з якими насправді нині і уряд України, і Росії вийшли на міжнародну арену. Більше того, вони у рамках цих ідей роблять практичні кроки і пропонують ці практичні кроки робити свої партнерам на Заході", - сказав експерт.

У свою чергу голова МГР "ОКЕАН" Вадим Мінгальов наголосив, що тиждень тому міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров "практично повністю повторив резолюцію" з'їзду "ОКЕАН" від 15 вересня 2013 року про тристоронню комісію у форматі Україна-Євросоюз-Росія.

Перший заступник голови МГР, голова Харківського відділення організації Ігор Массалов наголосив: "Наше майбутнє - майбутнє південного сходу і загалом України - разом із Росією. Ми маємо рухатися туди лише через Митний союз. Нині Україна перебуває на наступному етапі - в зоні вільної торгівлі. Україна не вступила до Митного союзу. Наступний ступінь - він буде у 2015 році - це Євразійський союз, і за ним єдиний економічний простір - і це повне об'єднання економік. Ось після цього етапу ми можемо абсолютно спокійно зробити пропозицію нашим європейським партнерам про вступ до цього євразійського простору".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА