11:40 03.12.2013

Ющенко солідарний з вимогами учасників Євромайдану - заява

2 хв читати
Ющенко солідарний з вимогами учасників Євромайдану - заява

Третій президент України Віктор Ющенко (2005-2010) солідарний з українськими громадянами, які вийшли на площі захищати євроінтеграційний вибір України.

"Я хочу висловити солідарність з активною позицією українських громадян, молоді, студентства, журналістів, громадських діячів, політиків, які вийшли на вулиці, аби вимагати від влади реалізувати вибір європейського майбутнього української нації. Відданість цих людей демократичним цінностям, їхній патріотизм, чесність, порядність, готовність мирно захищати свої конституційні права заслуговує на найвищу повагу з боку і влади, і опозиції. Голос цих людей має бути врахований у стратегії державної політики", - йдеться в заяві В.Ющенка, поширеній його прес-службою в понеділок.

На думку В.Ющенка, є лише кілька днів, щоб зупинити загрозу подальшої ескалації.

"Оскільки політична ситуація стрімко втрачає ознаки цивілізованих демократичних практик, українська міліція і армія мають твердо триматися присяги служити українському народові й не виконувати злочинних наказів", - вважає В.Ющенко.

За його словами, "всі жорстокі побиття мають бути публічно засуджені", а "силовики, причетні до насильства, мають бути покарані відповідно до законодавства".

На думку політика, діалог має бути встановлений негайно між владою і опозицією за участю європейських представників - як окремих країн-членів, так і основних інститутів Євросоюзу.

Має з’явитися робочий колегіальний орган на основі українського парламенту, за участю як учасників протесту, так і журналістів. У результаті проведених переговорів і ухваленого плану дій має бути сформований новий склад уряду національної єдності, який мав би довіру всієї української нації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА