14:43 21.11.2013

Переговори у форматі РФ-Україна-ЄС можливі лише до укладення угоди Україна-ЄС - Путін

2 хв читати
Переговори у форматі РФ-Україна-ЄС можливі лише до укладення угоди Україна-ЄС - Путін

Президент РФ Володимир Путін заявив, що російська сторона готова брати участь у тристоронніх переговорах Росія-Україна-ЄС, однак вони мають відбутися ще до встановлення асоційованих відносин Києва і Євросоюзу.

"Ми "за" - але лише до прийняття рішень. Як же ми можемо проводити переговори з тих питань, які вже узгоджені та ухвалені. Яка ж наша роль у цих переговорах? Вона нульова, але до такої дискусії ми, якщо вона матиме предметний характер, звичайно, готові", - сказав В.Путін на засіданні Російського літературного зібрання в четвер у Москві.

Президент РФ наголосив, що Росія не проти встановлення Україною асоційованого членства з Євросоюзом, однак якби Київ вступав у НАТО, то в цьому випадку висловилася б проти.

"Ми не проти суверенного вибору України, яким би він не був. Ми говоримо абсолютно про інше. От якби нам сказали, що Україна в НАТО вступає , то тоді ми були б проти реально", - сказав В.Путін.

Він пояснив, що наближення до кордонів Росії інфраструктури військового блоку становить для країни певну небезпеку. "Економічні об'єднання жодної небезпеки не несуть з точки зору обороноздатності країни. Є інші загрози", - сказав президент РФ.

В.Путін нагадав, що у Росії та України відкритий ринок та обнулені ставки за експортно-імпортними тарифами, але в тому випадку, якщо Київ відкриє "свої ворота" в ЄС та обнулить ці ж товарні групи, російська сторона не може залишити колишній порядок.

"Ми проводили переговори з СОТ 17 років, виторговували кожну позицію, а тепер нам просто в явочному порядку кажуть: "У вас ворота з Україною відкриті, а тепер Україна відкриє ці ворота в Європу", - сказав глава держави.

Він додав, що Росія зобов'язана захистити свою економіку і лише в цьому полягає позиція країни.

Обвинувачення на адресу Росії про те, що країна дотримується в цьому питанні "агресивної політики", за його словами, є "недобросовісним підходом до оцінки нашої позиції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА