14:50 13.11.2013

Власенко стверджує, що слідство в його справі завершено не було, і в середу він прийшов на черговий допит

3 хв читати
Власенко стверджує, що слідство в його справі завершено не було, і в середу він прийшов на черговий допит

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що Генпрокуратура не проводила з ним слідчих дій, які б означали завершення досудового розслідування.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", С.Власенко прибув у середу на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури за повісткою, яку він продемонстрував журналістам перед допитом.

Він висловив здивування з приводу заяв Генпрокуратури про завершення досудового розслідування.

"Чесно кажучи, я був здивований низкою заяв Генеральної прокуратури, які пролунали вчора (у вівторок ввечері - ІФ)", - сказав він, демонструючи повістку, за якою він ходив на слідчі дії до Генпрокуратури у вівторок.

С.Власенко наголосив, цитуючи документ: "Прибув до 17.40, перебував на слідчих діях - допит підозрюваного з 17.40 до 21.50". Жодного слова про завершення досудового слідства, а це окреме слідча дія (і воно має бути відображена) в цій позначці не вказано".

Він зазначив, що документ з цією позначкою видається вже на виході з Генпрокуратури. Саме тому, за його словами, він був здивований заявами Генпрокуратури. Також він повідомив про те , що у нього є ще одна повістка на слідчі дії на 15 листопада.

С.Власенко розповів , що у вівторок слідчий Генпрокуратури проводив з ним допит, який не було завершено".

За його словами, він просив слідчого про можливість надання додаткових пояснень і про долучення до матеріалів документів. Таким чином , як стверджує С.Власенко, слідчі дії в його справі завершені не були, оскільки жодного повідомлення про це він не отримав.

Також захисник екс-прем'єра повідомив, що "Генпрокуратура зробила відверту провокацію з метою зміни запобіжного заходу на взяття під варту", оскільки в будівлі Генпрокуратури він зіткнувся зі своєю колишньою дружиною Наталією Окунською, від зустрічей з якої суд рекомендував йому утриматися.

За його словами , він попросив співробітників міліції позбавити його контакту з Н.Окунською.

"Вона раптово почала говорити на мою адресу якісь дивні речі на зразок "давайте поговоримо" і це зважаючи на те, що мені судом рекомендовано утриматися від спілкування з нею. Я на провокації не піддаюся, і запропонував співробітникам правоохоронних органів, які були поруч зі мною, допомогти мені виконати постанову суду і обмежити мене у спілкуванні з цією громадянкою, що й було зроблено", - розповів він.

Як повідомлялося, увечері 12 листопада прес-служба Генпрокуратури повідомила про закінчення досудового слідства у кримінальному провадженні за підозрою С.Власенко в завданні тілесних ушкоджень його колишній дружині Наталі Окунській.

"Генеральна прокуратура України ухвалила рішення про завершення досудового слідства у кримінальному провадженні за підозрою С.Власенка в здійсненні насильницьких дій стосовно колишньої дружини Наталії Окунської", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Генпрокуратури.

11 листопада Генеральна прокуратура України повідомила С.Власенку про підозру у скоєнні злочину - завданні легких тілесних ушкоджень і насильницьких дій щодо його колишньої дружини Н.Окунської.

11 і 12 листопада С.Власенко давав свідчення в цьому кримінальному провадженні в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України.

12 листопада Печерський районний суд Києва обрав стосовно С.Власенка запобіжний захід у вигляді застави в сумі 22 тис. 940 грн. У рішенні суду наголошується, що С.Власенко не може залишати межі Києва без дозволу слідчого, однак йому дозволено приїжджати до Харкова, де утримується Ю.Тимошенко для виконання своїх повноважень захисника.

С.Власенко назвав обвинувачення на свою адресу абсурдними і заявив, що кримінальне переслідування стосовно нього - це спроба позбавити Ю.Тимошенко права на повноцінний захист.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА