12:23 01.11.2013

Партія регіонів вважає законопроект Лабунської про лікування Тимошенко за кордоном неприйнятним - Колесніченко

2 хв читати
Партія регіонів вважає законопроект Лабунської про лікування Тимошенко за кордоном неприйнятним - Колесніченко

Фракція Партії регіонів готова до компромісів у вирішенні питань Юлії Тимошенко, але законопроект Анжеліки Лабунської вважає неприйнятним.

"Нам пропонують підтримати цей законопроект без змін, а це означає залишити сотні громадян України без надії на покарання винних негідників. Звичайно, ми будемо це питання розглядати, звичайно, будемо шукати компроміси, але в такому вигляді такий законопроект голосувати неможливо, тому що ми не приймаємо законопроект під Тимошенко, а приймаємо законопроекти під роботу нашої системи правосуддя і системи покарання для всіх", - сказав депутат фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Відповідаючи на запитання, чи можуть законопроект А.Лабунської ухвалити в першому читанні і допрацювати до другого читання, він сказав: "Мені що, хтось повинен в Європі вказувати, який із законів розглядати?".

"Мене обирали жителі України, а не дядька за бугра, і мене цікавлять інтереси українського суспільства і держави. Вирішуючи питання однієї злочинниці, ми можемо зруйнувати взагалі всю систему покарань у країні", - сказав депутат.

В.Колесніченко наголосив, що в законопроекті А.Лабунської закладено норму, згідно з якою засуджений, що виїжджає на лікування за кордон, звільняється від відбування строку покарання, і назвав цю норму неприйнятною.

Як повідомлялося, 31 жовтня спостерігачі від Європарламенту Александр Кваснєвський і Пет Кокс заявили , що вважають законопроект позафракційного народного депутата Анжеліки Лабунської найоптимальнішим для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном, що, в свою чергу, позитивно вплине на вирішення "питання Тимошенко".

"Наша місія вивчила всі законопроекти із лікування засуджених за кордоном. Ми дійшли висновку, що законопроект п. Лабунської становить кращу основу, на якій слід створювати та шукати необхідний консенсус між проурядовими та опозиційними партіями", - йдеться в заяві спостерігачів, оприлюдненій представництвом Євросоюзу в Україні в четвер, 31 жовтня.

Як відомо, звільнення або відравлення на лікування за кордон Ю.Тимошенко є однією з умов підписання Угоди про асоціацію Україна ЄС. Питання підписання Угоди розглядатимуть на саміті Східного партнерства, що відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА