17:35 22.10.2013

Лабунська пропонує, щоб суд одночасно ухвалював рішення про лікування засудженого за кордоном та про звільнення його від покарання

2 хв читати

(оновлена версія новини)

Позафракційний народний депутат України Анжеліка Лабунська внесла до Верховної Ради законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном у разі, якщо за рік безперервного стаціонарного лікування в лікарні за межами установи пенітенціарної системи ув'язнений не досяг повного одужання.

Згідно з порівняльною таблицею проекту закону "Про внесення змін до статті 84 Кримінального кодексу України щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі" під №3461, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", пропонується доповнити ст. 84 "Звільнення від покарання за хворобою" КК України такими абзацами:

"У разі неможливості отримання належного лікування і медичної допомоги в пенітенціарних закладах і установах охорони здоров'я України, особи, засуджені до позбавлення волі, мають право на лікування за кордоном.

Рішення про лікування за кордоном особи, засудженої до позбавлення волі, приймає суд, за умови, що така особа впродовж не менше ніж 365 днів безперервно проходила стаціонарне лікування в установі (-ах) охорони здоров'я України за межами пенітенціарних закладів, і таке лікування не привело до повного одужання такої особи".

Згідно з пропонованими змінами, підставою для рішення суду про лікування за кордоном такої особи є довідка (-и) установи (-ов) охорони здоров'я України за межами пенітенціарної служби, в якій засуджена проходила стаціонарне лікування безперервно впродовж не менше ніж 365 днів, про період перебування такої особи на стаціонарному лікуванні та письмова заява установи охорони здоров'я (клініки, госпіталю тощо) іноземної держави про згоду прийняти таку особу на лікування.

"Приймаючи рішення про лікування за кордоном особи, засудженої до позбавлення волі, суд зобов'язаний одночасно прийняти рішення про звільнення такої особи від покарання за хворобою", - також йдеться в пояснювальній таблиці.

А.Лабунська - юрист, безпартійна, народний депутат України V, VI та VII скликань. У Верховній Раді V та VI скликань обиралася за списками Блоку Юлії Тимошенко , входила до фракції "БЮТ", а до парламенту нинішнього скликання була обрана як самовисуванець у виборчому окрузі №63 (центр - м. Бердичів Житомирської області).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА