19:15 25.10.2017

Медреформа не позначиться на ціноутворенні в приватних клініках - думка

2 хв читати
Медреформа не позначиться на ціноутворенні в приватних клініках - думка

Медична реформа не позначиться на ціноутворенні на медичні послуги у приватних клініках, вважає в.о. головного лікаря медичної мережі "Добробут" Вадим Гетьман.

"Ухвалення пакету законів про медреформу навряд чи вплине на ціноутворення на медичні послуги в приватних закладах охорони здоров'я, адже і сьогодні ціни в більшості з них є економічно обґрунтованими, прозорими і конкурентними", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

В.Гетьман зазначив, що "стан охорони здоров'я в Україні на сьогодні досягло того критичного рівня, коли не вводити системні зміни стало вже просто злочином". Водночас, на його думку, ухвалення закону про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення - "це лише перший крок на довгому шляху медичної реформи".

В.Гетьман також наголосив, що успішність реформи залежатиме від "правил гри", які розроблять Кабінет Міністрів, Міністерство охорони здоров'я та уповноважений орган - Національна служба здоров'я України (НСЗУ).

За його словами, наразі "приватні заклади охорони здоров'я вже функціонують в умовах жорсткої конкуренції, і не так між собою, як із "тіньовою медициною" (державною або комунальною)".

"Сподіваємося, що з ухваленням закону про держфінгарантії всі заклади охорони здоров'я - державні, комунальні, відомчі, приватні, працюватимуть в однакових конкурентних умовах", - сказав В. Гетьман.

"Приватні заклади охорони здоров'я найбільш наближені і готові до сприйняття медреформи. Медичні послуги вже надаються нами на підставі сучасних клінічних протоколів та маршрутів пацієнта, що підтверджується багаторічною ефективною співпрацею зі страховими компаніями, з вітчизняними і іноземними партнерами", - наголосив керівник медсмережі "Добробут".

Головний лікар в області педіатрії клініки ISIDA Андрій Віленський висловив думку, що медична реформа сприятиме розвитку конкуренції.

"Зараз конкуренція теж є, але з впровадженням ринкових механізмів менеджменту державних установ вона буде посилюватися. У результаті це приведе до зростання якості наданої медичної допомоги, що добре і для клінік, і для пацієнта", - вважає експерт.

Говорячи про цінову політику приватних клінік, А.Віленський підкреслив, що на неї медична реформа навряд чи суттєво вплине.

"Якісна медична послуга сьогодні коштує тих грошей, які готовий платити пацієнт", - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 19 жовтня підтримала у другому читанні та загалом законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327), який дає старт медичній реформі, зокрема, змін у системі фінансування медичних послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА