16:16 31.05.2022

Українські стартапи у 2021 р. залучили рекордні $780 млн венчурних інвестицій, у I кв.-2022 р. обсяги впали, але операції продовжилися – UVCA

2 хв читати
Українські стартапи у 2021 р. залучили рекордні $780 млн венчурних інвестицій, у I кв.-2022 р. обсяги впали, але операції продовжилися – UVCA

Українські стартапи у 2021 році залучили у 216 операціях венчурні інвестиції на рекордну суму $779,6 млн, що на 46% більше, ніж у 2020 році, такі результати щорічного дослідження Ukraine Deal Review 2021 UVCA у партнерстві з Kreston Ukraine, AVentures та ISE Corporate Accelerator.

"Уперше скажу цю цифру – $2,8 млрд за вісім років, з яких $780 млн минулого року – це загальні інвестиції в українську екосистему, які проінвестували іноземці", – прокоментував ці результати агентству "Інтерфакс-Україна" голова наглядової ради асоціації UVCA Андрій Колодюк.

Як і в попередній період, близько половини операцій (47%) припало на Український фонд стартапів (USF). Інвестиції, віднесені до private equity, становили $82,8 млн, при цьому підраховано лише угоди з оголошеною сумою.

UVCA додала, що у 2021 році український ринок венчурного капіталу поповнився шістьма новими гравцями: GEEK Ventures, SID Venture Partners, ZAS Ventures, ANCHOR, PAWA. Вони пропонують українським стартапам фінансування на рівні $0,5 млн, а також свій досвід та експертизу. Крім того, минулого року 19 великих міжнародних компаній відкрили в Україні свої R&D-центри, офіси та інженерні хаби.

"Але найважливіше, що відбувалося в першому кварталі 2022 року: відбулося 11 операцій та 8 exit. Це дуже важливо для екосистеми, що операції продовжуються. Незважаючи на широкомасштабну російську агресію, розвиток ринків приватних технологічних інвестицій не зупинився", – наголосив Колодюк.

Згідно зі звітом, за результатами січня-березня 2022 року укладено 11 венчурних угод на суму $11,5 млн, три операції на ринку приватного капіталу на суму $4 млн і здійснено вісім екзитів на суму $135 млн. За минулий рік UVCA оцінила загальну вартість exit у $944,7 млн.

Відповідно до дослідження, загальна оцінка українських стартапів становила до війни $20,7 млрд.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

Black Iron подасть нову заявку до Кабміну щодо Шиманівського залізнорудного проєкту в рамках оновлених норм із підтримки інвестпроєктів

Інвестори з України готові профінансувати будівництво широкої колії до портів Гданська та Клайпеди - Сольський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА