19:34 20.08.2020

"Енергоатом" і Н2 підписали меморандум про будівництво дата-центру біля ЗАЕС з обсягом інвестицій в $ 700 млн, "Укргідроенерго" - щодо заводу з виробництва водню

2 хв читати
"Енергоатом" і Н2 підписали меморандум про будівництво дата-центру біля ЗАЕС з обсягом інвестицій в $ 700 млн, "Укргідроенерго" - щодо заводу з виробництва водню

Т.в.о. президента НАЕК "Енергоатом" Петро Котін і компанія "Н2" підписали меморандум про співпрацю з будівництва біля Запорізької АЕС обчислювального дата-центру, повідомила прес-служба НАЕК у четвер.

Згідно з повідомленням прес-служби, дата-центр стане одним із найбільших в Європі, а обсяг інвестицій складе $ 700 млн.

У прес-службі уточнили, що підписання документа відбулося в присутності президента України Володимира Зеленського під час його робочої поїздки в Запорізьку область.

У свою чергу ПрАТ "Укргідроенерго" повідомило про підписання в ході цього ж візиту президента меморандуму про співпрацю з ТОВ "Н2" щодо будівництва заводу електролізного виробництва водню.

Очікуване залучення інвестицій в проект може скласти близько EUR 300 млн. Співпраця передбачає "будівництво виробничих потужностей з постійним споживанням електроенергії".

Як повідомлялося, Зеленському під час його робочої поїздки 19 серпня в Запоріжжі представлений план заходів щодо реалізації стратегії розвитку Запорізької області на період до 2027 року, який передбачає, зокрема, будівництво дата-центрів.

Під час зустрічі на початку серпня з т.в.о. міністра енергетики Ольгою Буславець директор ТОВ "Н2" Андрій Жовнер і головний виконавчий директор Yom Capital Ltd Волтер Комарек озвучили інтерес до будівництва в Україні водневого заводу і дата-центру.

Інвесторів, зокрема, цікавить південний регіон України, де спостерігається значний профіцит електроенергії, співпраця з НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго".

Бенефіціаром ТОВ "Н2" (Київ), зі статутним капіталом 1 тис. грн, до 8 серпня 2020 року був зазначений Вадим Чижиковський, на сьогодні - ПрАТ "Компанія з управління активами "Славутич-Інвест" (Запоріжжя).

Згідно з деклараціями Вадима Чижиковського, в 2017 році він претендував на посаду члена Національної агенції з питань протидії корупції та першого заступника голови Держагентства України з управління зоною відчуження, в 2020 році - на службу за контрактом в Службу безпеки України (СБУ). У декларації за 2019 рік зазначено, що він, зокрема, працював директором в ПрАТ "Азовенергомаш", де його змінив Жовнер, і заступником директора у Жовнера в ТОВ "Азовпромінвест".

До приходу в бізнес Жовнер і Чижиковський працювали співробітниками в прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА